Koncerti

Kekko Fornarelli Trio u Nišu

kekkoTrio italijanskog džez pijaniste sviraće 25. februara u Sali simfonijskog orkestra u Nišu, i 26. februara u Studiju 6 Radio Beograda, uz direktan prenos na trećem programu ove stanice i TV kanalu RTS Digital.

Jazz pijanista Kekko Fornarelli, iako je za mnoge novo ime i na bogatoj, italijanskoj jazz sceni, već nekoliko godina unazad skreće pažnju na sebe svojom originalnom muzikom, bogatim harmonskim strukturama, inspiracijom postupcima moderne muzike i neoklasicizma, uz nezaobilazan upliv južnoitalijanskog muzičkog temperamenta. Kekko Fornarelli će u Beogradu nastupiti sa svojim trijom, koji čine kontrabasista Giorgio Vendola i bubnjar Dario Congedo. Ovaj trio će predstaviti svoji novi album „Room of Mirrors“, koji je prošle godine objavio „Auand Records“.

Poznati italijanski jazz trubač Paolo Fresu za Fornarellija je nedavno rekao: „Dokle god budu postojali tako otvoreni muzičari, kakav je Kekko Fornarelli, jazz će biti muzika sveta. Kekko Fornarellijeva osobena muzika je melodijski bogata i podseća na neke forme modernog jazza, ali aranžirana na njemu svojstven način, koji ga čini jednim od najzanimljivijih mladih pijanista današnjice.

Posle nastupa širom Evrope i Azije, ovaj jazz trio će nastupiti 25. februara u Nišu, u Sali simfonijskog orkestra od 20h. Dan kasnije nastupiće u Studiju 6 Radio Beograda, u 21h. Ovim nastupom započinje koncertna sezona u legendarnom Studiju 6, u 2013. godini, gde će svakog meseca biti održan po jedan koncert, uz prisustvo publike, koji će direktno prenositi Treći program Radio Beograda i RTS Digital.

Dolazak Kekko Fornarelli trija u Srbiju omogućili su Italijanski Institut za Kulturu u Beogradu i organizacija „Puglia Sounds“, koja pomaže gostovanja umetnika iz Italijanske regije Pulja širom sveta, u saradnji sa Asocijacijom „Ring Ring“ i Trećim programom Radio Beograda.

Pročitajte i...