Ovo niste znali

Kako opremiti novu kuhinju na što povoljniji način

Kuhinja

Ako imate novu kuhinju koje treba da opremite, a niste u finansijskoj situaciji koja vam dozvoljava da potrošite previše na opremu, postoji veliki bezbroj brzih i jednostavnih načina da opremite vašu kuhinju tako da imate sve što vam je potrebno na jednom mestu, i da istovremeno izgleda lepo.

U nastavku teksta možete pročitati na šta sve da obratite pažnju i kako možete opremiti svoju kuhinju, a da ne pređete budžet koji ste odredili.

Izaberite kabinete

Kuhinjski kabineti su možda jedna od najbitnijih stvari koje se nalaze u vašoj kuhinji, ne samo zbog toga što predstavljaju celokupan izgled kuhinje, već pre svega zbog funkcionalnosti, jer u njih smeštate svo posuđe i dodatnu opremu bez koje inače ne možete da funkcionišete. Pre nego što krenete da birate kuhinjske elemente, sedite i dobro razmislite za početak kako uopšte želite da vaša kuhinja izgleda.

Da li želite malo tradicionlaniji, konzervativniji izgled sa drvenim elementima, ili možda moderniji, funkcionalniji, koji će vam omogućiti da lakše i brže snalaženje? Upravo moderan stil je i naš savet, jer najjednostavniji su i najbolji, jer koordinišu lako sa ostatkom prostorije, a pritom nisu skupi i možete ih nabaviti jako povoljno da na to čak ne ode ni trećina vašeg budžeta.

Kuhinjska oprema i bela tehnika

Ono što ćete koristiti svaki dan i što definitivno treba da bude funkcionalno i kvalitetno jesu posuđe i aparati, za spremanj ei konzumiranje hrane. Naravno, ponuda posuđa, a naročito bele tehnike, je ogromna i postoji veliki broj aparata za najrazličitije kuhinjske radnje koji vam možda čak nisu ni potrebne, zato dobro razmilislite i napravite spisak neophodnih aparata, a pre svega na osnovu toga koliko intenzivno kuvate.

Kuhinjski elementi

Ako ne volite nešto da kuvate, ili kuvate samo kad imate vremena, ili kada ste raspoloženi, onda možda ne biste trebali da kupujete šporet, budući da on troši mnogo struje, a vi ga svakako ne biste koristili u meri u kojoj je to isplativo. Odlična alternativa su zato mikrotalasna, za zagrevanje gotove hrane, a za spremanje su odlični gril pekači ili indukcione ploče koje su efikasne za spremanje manje količine hrane, a ne troše ni puno struje.

Dodatna pogodnost je činjenica da postoji veliki broj mesta gde putem Interneta možete poručiti belu tehniku ili male kućne aparate, brzim pregledom cena i odabirom proizvoda po svojim potrebama. Veliki je broj online prodavnica kućnih aparata, pa odaberite svoju i konsultujte druge sajtove sa utiscima kupaca. Takođe, kada je u pitanju posuđe, i njega možete naručiti u formi setova različitih veličima, izgleda i opremljenosti, pa je posebno pogodno to što postoje i akcijske cene za više poručenih proizvoda online. Ukombinujte ih i uštedite.

Uvedite otvorene police

Police su odličan način da učinite da vaša kuhinja izgleda veća nego što jeste, a i da dobijete na prostoru po pitanju smeštaja nekih aparata ili posuda za koje u kabinetima nemate mesta. Ove police su odlične i zbog toga što vam daju prostora da budete kreativni i da ih uredite po svojoj želji i inspiraciji, pa tako možete napraviti svoj lični mini bar za alkolholna pića.

Takođe, ovakve police imaju tendenciju da budu mnogo lakše za upotrebu i organizaciju, jer ono što vam svakodnevno treba možete na jednom, preglednom mestu, a i stvaranju osećaja otvorenog i prijatnog prostora i za goste. Najlepše od svega je što ih vrlo lako možete napraviti sami, uz upotrebu materijala koji vam je lako dostupan, i uz to i povoljan.

Kuhinjski nameštaj

Kad birate kuhinjski nameštaj, imajte u vidu kolika je kuhinja, i da li se isplati uzimati komplet sto i stolice, ili je možda bolje, zbog same funkcionalnosti, naročito ako imate bar, da kupite smao stolice, i tako napravite i mini trpezariju. Stolice možete birati kakve želite, u zavisnosti od stila same kuhinje,ili možete da budete hrabri izaberete neke potpuno različite od okruženja, radi eklektičnog i zabavnog izgleda.

Stolice možete naći u brojnim prodavnicama nameštaja, gde ih čak možete sklopiti kako želite, i u boji koja vama odgovara, a možete i lično posetti neki salon nameštaja i na licu mesta isprabati stolice. Neretko postoje popusti ako kupujete veći broj stolica, pa svakako možete proći dobro po pitanju budžeta koji ste odredili.

Pored navedenih saveta, postoje i druge stavri koje možete uraditi, poput ulaganja u osvetljenje ili tapete, ali to je svakako na vama, koliko planirate da potrošite i koji su vam prioriteti po pitanju samog opremanja.