Niške vesti

Ikea shoping centar u Nišu

ikea-fabrika Švedska kompanija Ikea zainteresovana je da otvori četiri velika šoping centra u Srbiji i na toj investiciji se intenzivno radi, izjavio je danas šef ekonomsko-trgovinskog odeljenja Ambasade Švedske u Srbiji Dimitrije Ivanović, prenela je Beta. Ivanović je rekao da Ikea planira da otvori dva šoping centra u Beogradu i po jedan u Novom Sadu i u Nišu.

U svaki od njih trebalo bi da bude uloženo 200 miliona evra i zaposleno od 1.500 do 2.000 radnika, naveo je Ivanović.
U Srbiji su 2006. i 2007. godine već registrovana tri preduzeća čiji je vlasnik Ikea: Ikea Srbija, Ikea Yu i Ikea trading.

Ikea je švedska privatna kompanija poznata po svom jednostavnom dizajnu, niskim cenama i proizvodima koji se zbog jednostavnijeg transporta kupuju rasklopljeni, ali su veoma jednostavni za sklapanje.
Kompanija je osnovana 1943. godine u Švedskoj a danas ima prodavnice u 25 zemalja Evrope, Kanadi, Sjedinjenim Državama i 14 zemalja Azije i Afrike, a 2009. godine direktno je upošljavala 127.000 radnika.

Šoping centri kompanije Ikea koji su najbliži Srbiji nalaze se u Grčkoj (u Solunu i Larisi i dva u Atini) i Mađarskoj (dva u Budimpešti).

Izvor: Južne Vesti

Pročitajte i...