Kulturna dešavanja

Hakaton 2014

sicefStudentska organizacija SICEF, u saradnji sa Elektronskim fakultetom u Nišu, organizuje Hakaton, dvadesetčetvoročasovni izazov u programiranju.
Događaj će biti održan krajem novembra 2014. godine na Elektronskom fakultetu, i ujedno će biti prvi Hakaton na jugu Srbije.

Hakaton predstavlja timsko takmičenjeprogramera, na kome će svaka ekipa imati zadatak da napravi aplikaciju na određenu temu za samo 24 sata, ali će pre i nakon samog takmičenja biti održana i zanimljiva predavanja. Svim učesnicima biće obezbeđen prostor za rad i odmor, kao i hrana i osveženje.

Glavni cilj ovog Hakatona je podsticanje inovativnosti i kreativnosti kod učesnika, kao i sticanje praktičnog iskustva. Za ocenjivanje aplikacija biće zadužen stručni žiri, a članovenajuspešnijih timovaočekuju i vredne nagrade.

Pored Elektronskog fakulteta, podršku ovom događaju pružili su Microsoft Development Center Serbia, GitHub, Webius Group i Chips Way.

Prijava timova počinje oktobra, i trajaće mesec dana. Detaljnije informacije možete očekivati uskoro na sajtu sicef.info.

Pročitajte i...