Film

FNW CINEMA CAFE II

fnw U opuštenoj klubskoj atmosferi Kumbara Bara, uz kafu i piće, svakog ponedeljka sa početkom u 21h, FreeNetWorld International Film Fest organizuje CINEMA CAFFE – večeri autorskog filma.
Predstavićemo vam najuticajnije svetske produkcije današnjice, filmove sa najprestižnijih festivala iz sveta, organizovaćemo veče premijera, družićemo se sa autorima filmova iz Srbije.

FNW CINEMA CAFE II – opening night

15. novembar, 21h
KIMUAK SPAIN – popularni filmovi iz 2009 ove prestižne španske produkcije kratkog filma koja je oduševila nišku publiku na prošlogodišnjim večerima CINEMA CAFE-a zaslužuje da otvori novu bioskopsku sezonu.
Prikazaćemo:
1. 5 recuerdos
2. Ahate pasa
3. Amona putz
4. Dirty Martini
5. Él nunca lo haría
6. Los que lloran solos
7. Marisa
8. La presa

FNW CINEMA CAFE II
bioskop uz kafu i piće

ULAZ SLOBODAN !!!

FreeNetWorld

„FreeNetWorld“ je međunarodni filmski festival koji se već 3 godine uspešno održava u Nišu, u niškoj tvrđavi.
FreeNetWorld ima za cilj promociju nove filmske produkcije iz celog sveta. Ove godine na filmskom festivalu je u 3 dana emitovano 50 kratkih filmova, ugošćeno je 5 autora i članova međunarnog žirija i podeljeno 7 nagrada.

FNW filmski festival je za nepune 3 godine postao prepoznatljiv festival u svetskim razmerama (saradnja sa 8 svetskih filmskih festivala i sa preko 50 svetskih filmskih produkcija). FreeNetWorld organizuje „FNW CINEMA CAFE“ jedinstveni bioskop smešten u kafe-klubu gde svi mogu da se opuste uz kafu ili piće i uživaju u retrospektivi filmova koji su prikazani na FNW film fest-u, retrospektivama filmova sa drugih filmskih festivala i od saradničkih produkcija. Odlučili smo se da ne teramo ljude u bioskop već da dođemo kod njih u kafiće i klubove gde piju kafu I ćaskaju sa društvom. Jedna od glavnih odlika ovakvog bioskopa je opuštenost, neposrednost sa organizatorima I gostima projekcija, a takođe smo odlučili da ne naplaćujemo ulaz.

CINEMA CAFE ce se održavati svakog ponedeljka sa početkom u 20 i 30 časova počev od novembra meseca 2010. do marta 2011. Godine u Kumbara baru (Stefana prvovencanog 18).

Pročitajte i...