Kulturna dešavanja

Dobrotvorni Svetosavski bal

balPod pokroviteljstvom rektora Univerziteta u Nišu prof. dr Dragana Antića, i sa blagoslovom Episkopa niškog dr Jovana, a po ideji mr Ivana Redija, Studentski kulturni centar Niš 01. februara 2014.godine, u hotelu „GRAND“, organizuje „Dobrotvorni Svetosavski bal“.

Po drugi put u Nišu i pod sloganom „Bolji smo zajedno“, organizatori će okupiti sve građane Niša, koji na ovaj način žele da sačuvaju i ožive lepu tradiciju kulturnog života Grada i dobročinstvom učine nešto direktno korisno za svoje sugrađane.

Prema rečima mr Ivana Redija, bal predstavlja izraz potreba koje su primerene vremenu u kome živimo, kao i potrebama Niša kao urbane sredine:

„Dobrotvornost je duboko usađena u svest građana Srbije. Verujem da je pravi trenutak da i dobročinstvo postane, još više, sastavni deo naše svakodnevice;
Svetosavlje je u našem narodu vezano za sabornost a sada je i pravi trenutak da se sabornosti treba dati, uvek i na svakom mestu, svakolika javna podrška;
Bal je kulturna manifestacija komunikacije primerene razvijenim urbanim sredinama. Verujem da je pravi trenutak da se, između ostalog, sa organizovanjem kulturnih manifestacija kao što su to i balovi, može gradu vratiti deo izgubljenog urbaniteta i ostvariti komunikacija na najvišem nivou“, kaže mr Ivan Redi.

Učešćem na DRUGOM SVETOSAVSKOM BALU učestvujete u akciji prikupljanja sredstava za Školu za osnovno i srednje obrazovanje dece sa posebnim potrebama „14 oktobar“ u Nišu.

Prema ideji organizatora za Bal se ne kupuju ulaznice već se uplaćuju dobrotvorna sredstva u minimalnom iznosu od 2.000.00 dinara na za to određeni namenski žiro račun. Gornja granica dobre volje nije limitirana i svi koji žele da dođu na Bal mogu, prema svojim mogućnostima, da dobročine i više.

Za prisustvovanje Svetosavskom balu propisan je i način odevanja primeren ovoj specijalnoj prilici.

Nadamo se da će Nišlije iskoristiti idealnu priliku da se na jednom mestu, u divnoj atmosferi balskog ambijenta, susretnu sa kolegama i prijateljima, kao i javnim ličnostima grada Niša i pokažu svoje dobročinstvo.

Za sve informacije o balu, broj žiro računa za uplatu, registrovanje mesta i ostale detalje zainteresovani se mogu obratiti na telefone Studentskog kulturnog centra ili direktno u prostorijama SKC-a: 018/513-120 i 018/523-411
email : akud@skc-nis.com

Pročitajte i...