Kulturna dešavanja

Dobar dan da se umre muški

brusOd 7. februara na repertoaru bioskopa „Vilin Grad“ naći će se tri nova filma – „Sveštenikova deca“, „Vrela srca“ i „Ivica i Marica: Lovci na veštice“.

Komedija „Sveštenikova deca“ je novo filmsko ostvarenje Vinka Brešana. Reč je o filmskoj adaptaciji istoimene drame uspešnog pisca, scenariste i kompozitora Mate Matišića koji je za film napisao scenario i muziku. Glavne uloge u filmu su ostvarili Krešimir Mikić, Nikša Butijer, Dražen Kühn i Marija Škaričić, dok u ostalim nastupaju Jadranka Đokić, Goran Bogdan, Lazar Ristovski, Zdenko Botić, Filip Križan i mnogi drugi.

„Vrela srca“ su zanimljiv način interpretacije jedne klasične ljubavne priče, koja pokazuje kolika je zapravo moć jedne veze. Nakon što jedan zombi stupi u vezu s devojkom jedne od svojih žrtava, njihov odnos pokreće niz dešavanja koja bi mogla da promene svet neživih.

Legendarna bajka transformiše se u veselu, akcionu, horor avanturu „Ivica i Marica: Lovci na veštice“. Priča se nastavlja 15 godina nakon što su brat i sestra, Ivica i Marica uspeli da pobegnu od veštice koja jede decu, što im je zauvek promenilo život….

Akcioni film „Dobar dan da se umre muški„, peti film u kultnom serijalu „Umri muški“, premijerno će biti prikazan 13. februara u 19:30 u bioskopu „Vilin Grad“. Brus Vilis ponovo je u kultnoj ulozi Džona Meklejna, policajca i nacionalnog heroja. Meklejn ovoga puta kreće u u Rusiju kako bi pomogao svome sinu o kome jedino zna da je u nevolji. U Rusiji situacija nikako nije „jipikajej“ – tamo vršljaju opasni teroristi, a Džon Meklejn ne ume da ne upadne u probleme.

Pročitajte i...