Nagradne igre

Čudesni Spider-Man

cudesni-spiderman

Poklanjamo 3×2 karte za projekciju filma “Čudesni Spider-man 3D“ za četvrtak 12. jula 2012. godine od 19:30h.
Nagradno pitanje: Ko glumi Piter Parkera/Spider-Mana?

Odgovore šaljite na info@niscafe.com. Dobitnici nagrada biće mailom obavešteni o načinu i mestu preuzimanja ulaznica. Nagradna igra traje samo danas (12. jul) do 12 časova.

Čudesni Spider-Man 3D

(The Amazing Spider-Man)

Početak prikazivanja: 12.07.2012
Trajanje filma: 136 minuta
Žanr: akcija, avantura, fantazija
Glumci: Endru Garfild, Ema Stoun, Ris Ifans, Denis Liri
Režija: Mark Veb

SINOPSIS
„Čudesni Spider-Man“ predstavlja priču o Piteru Parkeru, neprilagođenom srednjoškolcu koga su napustili roditelji dok je bio dete i ostavili da ga podižu stric Ben i strina Mej. Poput većine tinejdžera, Piter pokušava da otkrije ko je i kako je postao to što jeste danas. Piter se takođe spaja sa prvom srednjoškolskom simpatijom Gven Stejsi i oni zajedno rešavaju probleme ljubavi, vezivanja i tajni. Kada Piter otkrije misterioznu tašnu koja je pripadala njegovom ocu, kreće da istražuje nestanak svojih roditelja, što ga dovodi u Oskorp i laboratoriju doktora Kurta Konorsa, nekadašnjeg partnera njegovog oca. Dok se Spider-Man suočava sa Konorsovim alter-egom, Gušterom, Piter će morati da donese važne odluke, iskoristi svoju moć i postane heroj.

O GLUMCIMA
E.G. (Piter Parker/Spider-Man) je mladi holivudski glumac koji je započeo karijeru u pozorištu. Potom se oprobao na velikom platnu igrajući u kultnim filmovima Glineni golubovi, Maštaonica Dr. Parnasusa, Ne daj mi nikada da odem, Dečko A.Nominovan je za „Zlatni globus“ za sporednu ulogu u filmu Društvena mreža.
EMA STOUN (Gven Stejsi) je jedna od najtalentovanijih holivudskih glumica današnjice. Osvojila je publiku ulogama u filmovima Devojka na lošem glasu(za koji je dobila MTV filmsku nagradu i bila nominovana za „Zlatni globus“), Kul momci, Ta luda ljubav i Služavke. Ove jeseni ćemo je gledati u drami Gangsterski odreduz Šona Pena.
MARK VEB (reditelj) je započeo karijeru kao reditelj reklama i muzičkih spotova, za koje je osvojio više MTV nagrada. Na velikom platnu se proslavio kultnim filmom 500 dana leta, za koji je osvojio brojne festivalske nagrade.

O PRODUKCIJI
Čuveni superheroj se ovog leta vraća na filmsko platno u do sada neistraženoj priči: „Želeo sam da prikažem emotivne posledice tragičnogdogađaja iz Piterovog detinjstva, gubitka roditelja, tj. šta se događa sa dečakom koji traži oca da bi na kraju pronašao sebe,“ kaže reditelj i veliki ljubitelj stripova Mark Veb.
Producent Met Tolmah, koji je učestvovao na snimanju prethodnih delova filma, smatra „da je Spider-Man univerzalni heroj, jer smo se svi kao deca lako vezivali za njega. On je jedan od nas, ima probleme sa devojkama, nije popularan, bogat ni moćan… zato možemo lako da se prepoznamo u njemu. Ljudi su emotivno vezaniza priču o Piteru Parkeru i zbog toga smo imali posebnu odgovornost da ga predstavimo kako mu i dolikuje.“

Srž filma predstavlja priča o Piterovom odrastanju. „S obzirom da smo predstavili Pitera kao dečaka, ali i momka, on je sada malo drugačiji: još uvek je autsajder, mada je tonjegov lični izbor. Humor, sarkazam i buntovništvo izbijaju iz njega uprkos nesvakidašnjoj životnoj priči,“ objašnjava Veb.

„Piter je rano izgubio roditelje, a njihov nestanak je još obavijen velom tajne, zbog čega neminovno postavlja gomilu pitanja: Odakle potičem? Ko sam ja? Zašto se sve ovo dogodilo? Šta će sa mnom biti? Ovi izuzetno važni problemi daju uzbudljiv ugao priči, ključan za Piterov dalji razvoj“ dodaje Tolmah.

„Piter Parker nije superheroj, on je samo heroj“ objašnjava Endru Garfild. „On je veliki pozitivac. Ujed pauka mu samo omogućava da ispuni ono što već zna da je ispravno.“ Garfild je posebno uzbuđen zbog prilike da obuče crveno-plavo odelo: „Kao i mnogi, kao tinejdžer sam se često osećao zarobljeno u sopstvenoj koži. Zato je Spider-Man najpopularniji superheroj – njegova priča je univerzalna. On mi je puno značio još od malena, jer je prerastao u simbol, nesavršenog junaka koji nosi crtu ljudskosti, ali koji se trudi da uradi pravedne stvari i da se zauzme za ljude koji ne mogu sami da se odbrane. Oduvek me je fascinirala njegova borbenost i požrtvovanost. Počastvovan sam što sam dobio priliku da ga igram, iako sam ja samo momak sa maskom, dok Spider-Man pripada svima.“

Njegovog najvećeg protivnika glumi Ris Ifans: „Dr Konors nije klasični negativac. On je izuzetan, tragičan junak: talentovani naučnik koji očajnički pokušava da povrati ruku, ali odlazi predaleko u eksperimentima na sebi. On je uverljiv lik, pun ljudskih nesavršenosti, kao i sam Piter Parker.Sa druge strane, razlikuje se od ostalih negativaca, jer je bio blizak sa Piterovim ocem, zbog čega je njihov odnos kompleksan i veoma emotivan. Na neki način, obojica su nepotpuni: jedan fizički, drugi metaforično.“

Ema Stoun glumi Piterovu prvu ljubav, Gven Stejsi: „Njihov odnos je dosta drugačiji.U prethodnim filmovima, Meri Džejn se zaljubila u Spider-Mana, dok Gven voli Pitera Parkera.Iako se nalazimo u svetu superheroja, njihova veza je iskrena i jaka. Zbog toga ljubitelji stripa obožavaju Gven,“ objašnjava Ema.

„Prethodni filmovi se nisu bavili njima. Gven je samouverena i predstavlja Piterovog intelektualnog rivala. Ona je jedina osoba koja zaista poznaje Pitera i zbog toga se među njima javlja jedinstvena emotivna bliskost, kojunemaju sa drugim ljudima oko sebe,“ zaključuje Tolmah.

Pročitajte i...