Promocije, sajmovi, festivali

Bonus Fest

merlinkaLjubitelji filmova moći će u Maloj sali Niškog kulturnog centra za tri dana da pogledaju 6 ostvarenja na „Bonus festu“ koji će se održati od 18. do 20. marta.

U ponedeljak 18. marta od 19 sati na repertoaru je film „S ljubavlju, Merilin“, koji će, kako kažu organizatori, otkriti pažljivo čuvan privatni život Merilin Monro, „odlažući ikonu po strani i oživljavajući stvarnu ženu“. Za 21 sat najavljen je film kultnog španskog reditelja Aleksa de la Iglesije „Kako sreća hoće“ za koji je rečeno da je „oštra satira na savremene mahinacije medija gladnih senzacija“.

Za utorak su najavljeni filmovi „Vađda“ i „Kao neko zaljubljen“. „Vađda“ je delo prve žene-reditelja u Saudijskoj Arabiji, Haife Al Mansur i govori o devojčici koja očajnički želi da dođe do bicikla, iako konzervativno društvo ne gleda blagonaklono na tu njenu nameru. Drugi film je, kako kažu, Iranski klasik koji opisuje odnos između starijeg čoveka i mlade žene u Tokiju, ilustrujući njegovo mišljenje „da nikada nismo svedoci priče od njenog početka do kraja“.

Nišlije koje u sredu posete Fest moći će od 19 sati da vide film „Kauboj“, o dečaku koji se bori sa teškom porodičnom situacijom. Nakon njega je na repertoaru priča „Najlepša je zemlja moja“ o mladoj udovici Danici koja tokom 1999. godine i bombardovanja živi na Kosovu i Metohiji.

Cena karte za jedan film je 200 dinara.

Južne Vesti

Pročitajte i...