Kulturna dešavanja

AKUD “Branko Krsmanović“

oroAKUD “Branko Krsmanović“ iz Beograda sa folklornim ansamblom ORO SKC-a iz Niša organizuje veliki koncert u nedelju, 03. februara 2013. godine u sali Doma Vojske, sa početkom u 20 časova.

Nakon 7 godina, AKUD „Branko Krsmanović“ ponovo će nastupiti u Nišu u nedelju, 02. Februara od 20h u sali Doma Vojske. Ovim koncertom nastavlja se dugogodišnja uspešna saradnja sa ansamblom ORO i SKC-om iz Niša ali je ideja gostiju da svojim predstavljanjem doprinesu i programima u kulturi koji se ove godine održavaju u sklopu proslave 1700 godina Milanskog Edikta.

Ansambl je osnovan 1945. godine kao jedna od aktivnosti kulturno umetničkog društva studenata Beogradskog Univerziteta. Najviša priznanja u zemlji i inostranstvu, osvojene nagrade na mnogobrojnim Festivalima tokom godina, uvrstile su ovaj ansambl u red najpoznatijih u zemlji i inostranstvu i donele im epitet „Ambasadora dobe volje i kulture“.

Među najznačajnijim gostovanjima na svim kontinentima (sem Australije) ubrajaju se: osmomesečna turneja oko sveta, pet gostovanja u zemljama Latinske Amerike i četiri tromesečna gostovanja u SAD i Kanadi. Nastupi u najuglednijim sala (Palata Šajo,
Boljšoj teatar, Beljas Artes, Pariska i Rimska opera.

Ansambl narodih igara i pesama je poslednji put gostovao u Nišu 2006 god, kada je sa Akademskim folklornim ansamblom „ORO“ izveo celovečernji program. I ovog puta anambl ORO će sa svim igrama biti deo ovog koncerta.

Karte za koncert mogu se kupiti u prostorijama SKC-a, svakog radnog dana od 09-15h ili na biletarnici Doma Vojske pred početak koncerta.

Za sve dodatne informacije možete dobiti na telefone 018/523-120 i 018/523-411

Pročitajte i...