NišCafe

11. dečiji likovni konkurs Forma Ideale

konkurs forma ideale

„Moja idealna soba“ za predškolce i prvake iz Srbije

Predškolci i prvaci iz cele Srbije imaće priliku i ove godine da učestvuju na tradicionalnom 11. dečijem konkursu kompanije Forma Ideale, pod nazivom „Nacrtaj, oboji i osvoji!“.

Tokom protekle decenije na konkursu je učestvovalo više od 500 000 dece, koja su kreativno i inspirativno prikazivala kako treba da izgleda njihova idealna soba. I ove godine, sva deca iz predškolskih ustanova i prvih razreda osnovnih škola od 1. do 30.septembra mogu da naoštre svoje olovke i bojice, pripreme flomastere ili odaberu neku drugu likovnu tehniku i kreiraju crtež na temu „Moja idealna soba“.

Škole i predškolske ustanove mogu da se prijave za učešće putem mejla deciji.konkurs@formaideale.rs i na broj 034/61-71-364, a radove će prikupljati vaspitači, odnosno učitelji i prosleđivati organizatoru konkursa.

Najtalentovaniji prvaci i predškolci, čiji crteži na temu „Moja idealna soba“ budu proglašeni najboljima, osvojiće brojne vredne nagrade:

I nagrada – 6x elementi za uređenje dečije sobe REBELO (po tri u obe starosne kategorije)
II nagrada – 8 x ležaj FANTASTICO PLUS (po 4 u obe starosne kategorije)
III nagrada – 12 x vreća za sedenje SOFT (po 6 u obe starosne kategorije)
IV nagrada – 200 svezaka Forma Ideale (po 100 u obe starosne kategorije)

Podsticanjem mašte i kreativnosti dece, Forma Ideale želi da učini prve dane predškolskog i škole što radosnijim, opuštenijim i inspirativnijim.
Pristigli radovi u tehnici po izboru biće ocenjivani tokom oktobra, od strane stručnog žirija koji određuje organizator konkursa, a spisak nagrađenih biće objavljen 1. novembra 2022. godine.

Pročitajte i...