Intervju

Vladimir Stanković Vlayko

Pre no što Kiki zapilotira za „najludje veče“ polusmrznutim nišlijama koji psuju što nisu navukli termo čarape i popili antifriz, a lokalni muzikanti se ne razbeže da mlate pare po Dizel-frankufrt-kirhen-dorfu, navatali smo Vladimira Stankovića Vlayka iz (ne baš maloletne) delikventne grupe „Navta kriejtiv kru“ da prozborimo s njim po koju.

Vladimir Stanković Vlayko

1.Čemu slogan „Let’s go retards“? Da li to znači da nešto nije u redu s nama kojima se sviđa vaša muzika?
Kompletna nacija nam je izopačena u muzičkom smislu! Ko se ovom porukom ne nadje uvredjen on je normalan.

2. Da neće to možda biti naslov prectojećeg prvog, a nedaobog i zadnjeg, albuma?
Uff… prvo da bude gotov a onda sve ostalo. Pričali smo o raznim imenima, kao i sve do sad po sistemu „potom-otom“.

3. Šta će pre, album ili nova pandemonija gripa?
Mi živimo za grip! Počeli smo album u vreme ptičijeg gripa, radimo mix u vreme svinjskog i naravno izdajemo u vreme kozijeg! Mi smo grip!

4. Koji procenat pesama će biti jebivetarski a koji će se baviti fundamentalnim istinama smrtničkog bivstvovanja opisanim u predebelim ruskim knjigama?
Pesmo su kao i uvek profesionalno jebivetarske. Trudimo se da dopremo u srž jebivetarizma i to prenesemo na traku. Nakon slušanja trudimo se da kod slušaoca postignemo efekat ruske knjige npr. Karane Ane i izdejstvujemo tužan kraj, samoubistvo!

5. O čijem kompijukteru je reč u pesmi „Žal za kompijuter“ i koliko ima pornjave na njemu?
Pesmu je kao ideju doneo Slawe tako da je verovatno njegov komp opisan, mada u njegovom kompu možete naći samo soft porn. Nije bitan komp u pesmi koliko je bitno opisivanje bola koji prouzrokuje plavi ekran smrti.

6. Otkud ta saradnja sa „Shoopom“?
Nema NKK da nema SHOOPE. Nema SHOOPE da nema NKK. Saradnja se verovatno zasniva u mnogo piva, rakije i …! Sve je krenulo kao zajebancija aj da odradimo spot „Žal za kompjuter“ koji je inače odradjen sa dva fotoaparata, kasnije su se našli bolji uredjaji apetiti su rasli, učilo se a i samim tim kvalitet spotova i fotografija je bolji. Nadam se da će biti još bolji. Uskoro!

7. Jel ćemo skoro da gledamo još neki sumanuti spot?
Naravno. Uveliko se sprema novi spot i uskoro se kreće sa snimanjem. Nadamo se da će i album i spot biti gotovi do februara.

8. Da vas nije zvao Bajaga da kenja što ste mu poboljšali pesmu?
Badem i so nije njegova pesma vec Loknarova. Nisu nas još zvali mada imamo problem sa zaštitom autorskih prava pa moramo mi njih da cimamo.

9. Po kojim vukojebinama van Niša ste se lomatali da svirate?
Kao bend Mamuti smo svirali po raaaaaznim čukama i planinama. Kad se sve to raspalo ispao je NKK. U ovoj postavi biramo malo lepše lokacije za svirku ali rupetine su neizbežne, mada ih volimo.

10. Jel vam znaju babe i dede čime se bavite?
Babe i dede su moralna podrška. Npr. najbolje mesto za probe je bio Šutevac kod KsTovog dede, e to je r’n’r!

Kao i uvek za kraj slede ozbiljna pitanja koja duboko zadiru u denbraunovske misterije i raznorazne kodove kao na primer u onaj Zorice Brunclik ili Kemala Malovčića. Ovih tema se drži dalje i „Treće oko“…

11. U kom grmu leži zec?
Gde se krije Ratko Mladić?

12. Why did chicken cross the road?
To get the beer, probably…

13. Gde se krije Ratko Mladić?
U kom grmu leži zec?

Fala. Bilo je zaista prosvetljujuće.

Razgovarao: Aleksandar Nikolić – Coa
I tako nastavljamo podmićivanje niške muzičke scene pivom u zamenu za intervju. Akcija traje dokle god imamo kikiriki i novi disk „Van Gogha“ za deljenje.