Niške vesti

Velika akcija omladine JAZAS-a

jazas-nis

Niš bez HIV-a

Želja je da se svaki pojedinac, volonter i prolaznik na ovaj način uključi i da svoj minimalni doprinos jer „Niš bez HIV-a je naša zajednička obaveza.

U akciji, svim prisutnima, deliće se edukativni materijal, kondomi i baloni. Od balona i ljudi biće formirana crvenu tračica (red ribbon ) ispod koje će pisati JAZAS. Na ovaj način mladi Niša sa omladinom Jazas-a poslaće jasnu zajedničku poruku u borbi protiv ove bolesti.

jazas-nis2Akcija Niš bez HIV-a se sprovidi u okviru projekta Niš bez HIV-a koji finansira Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije. Projekat se sastoji iz dva dela. Prvi deo je trening za nove vršnjačke edukatore, koji je održan od 12-16.10 u prostorijama Studentskog kulturnog centra.

Edukatori nakon treninga sprovode edukacije po srednjim školama gde oni prenose novo znanje o prevenciji HIV/AIDS-a na svoje vršnjake što je ujedno i drugi deo projekta – vršnjačka edukacija. U drugom delu projekta spadaju i tribine koje će se održati na niškim fakultetima kao i akcija Niš bez HIV-a.

Osnovni cilj projekta je povećanje informisanosti i podizanje svesti o problematici HIV/AIDS-a.

14.10 2011, Trg Kralja Milana od 12h do 15h