Niške vesti

Sređivanje Bubnja

sredjivanje-bubnjaPomoćnik načelnika Uprave Gradske opštine Palilula Slavoljub Savić, sa saradnicima, obišao je radnike JKP «Nišstan» koji izvode radove na rekonstrukciji amfiteatra Letnje pozornice na Bubnju. Ovim povodom izvršen je kraći monitoring radova na ovom objektu.

Amfiteatar Letnje pozornica na „Bubnju, po završetku radova, koji se očekuju do sredine avgusta meseca, dobiće nove stolice, struju, vodu sređenu binu sa filmskim platnom. Najveći deo potrebnih sredstava od dva miliona i 500.000 dinara već je obezbeđen zahvaljujući Ministarstvu za državnu upravu i lokalnu samoupravu i sponzorima «Filmskih susreta».

Ovo je samo jedan, značajan deo sredstava, izdvojenih za rekonstrukciju spomen kompleksa na Bubnju. Po rečima predsednika opštine Palilula, prof.dr Igora Novakovića, opština Palilula je pre mesec sana dobila novi grant kod Evropske komisije, za podršku sređivanja ovog sportsko-rekreacionog i spomen kompleksa. Posle rekonstrukcije, po rečima Novakovića, multifunkcionalni amfiteatar na Bubnju će pružati mogućnosti za brojne gradske manifestacije.

tekst i foto D.Vidojković