Spomenici Srbije
ExeNet - Najveći internet provajder u Nišu
RADOVAN – LALE ĐURIĆ

RADOVAN – LALE ĐURIĆ

Radovan-Lale Đurić

RADOVAN – LALE ĐURIĆ rođen je u Nišu 7. maja 1945. godine. Više se činilo da će biti profesionalni fudbaler nego slikar. Ali, onda je napustio Niš, jedno vreme radio u Beogradu kao scenograf i dizajner u Narodnom pozorištu, a zatim se otisnuo u beli svet preko Venecije, Amsterdama i Pariza do Njujorka, gde živi već tri i po decenije.
Njegovi radovi su u privatnim kolekcijama širom Amerike i Evrope. Izlagao je u ex Jugoslaviji, Italiji, Holandiji, Nemačkoj, Španiji, Francuskoj, Belgiji, Švajcarskoj, Kanadi, Australiji, SAD. Pre njujorškog Art studija, imao ih je i u Beogradu, Veneciji, Parizu i Amsterdamu. U Njujorku je imao i vorkšopove, šourumove, dizajnerski studio i galeriju “Lale space” (“Prostor Lale”). Poznata je i njegova dizajnerska produkcija “Radovan” u kojoj nastaju “skupi komadi” unikatnog nameštaja od trešnjinog drveta, lampe skulpture i rešenja za uređenje poslovnog i kućnog enterijera.
Jedan je od inicijatora i osnivača Niške art fondacije koja deluje uz donatorsku podršku kompanije “Filip Moris”, u okviru koje je bila organizovana ekskluzivna izložba izuma Leonarda da Vinčija.

Ostavi komentar