Magazin, NišCafe

Pet najboljih automobila za putovanje

Ko sve voli da putuje automobilom?

Znamo da vas je mnogo! Osećaj slobode, samostalnog kreiranja rute putovanja i pauza, a potom i upoznavanje sa destinacijom po želji oduvek je bilo nezamenjivo bilo čime drugim. Ipak, nije svaki automobil jednako dobar i preporučljiv za prelazak dugih maršruta i velikog broja kilometara.

Ukoliko upravo tražite novog mezimca koji će vam biti savršen saborac na putovanjima koje planirate, sigurno su vam potrebne preporuke za automobile koji su odlični za putovanja. Istražili smo umesto vas, a pet najboljih automobila za put predstavljamo vam u nastavku teksta.

Audi A6 – srednji sedan idealan za putovanja

Jedan od zasigurno najboljih automobila za putovanje je Audi A6, srednja limunzina. Audi A6 se ubraja među lukuzne automobile pa definitivno nije pravi izbor za svačiji džep, ali ako imate dovoljno sredstava za ulaganje u automobil – sa Audijem A6 nećete pogrešiti.

Performanse automobila, dodaci i stil ovog četvorotoćkaša čine ga idealnim izborom za automobil za put, a njegova veličina i komfor koji pruža pogodni su za celu porodicu.

Svi delovi za Audi A6 lako su pronalazivi i dostupni, pa ne morate da brinete u slučaju da vam zatreba zamena određenog dela. Audi A6 dugo će vas služiti i vrhunski je izbor za sve zaljubljenike u putovanja.

Range Rover P400e – klasičan izbor automobila za putovanja

Range Roveri oduvek su predstavljali odličan izbor automobila za putovanje. Na kraju krajeva, može se reći da su džipovi kao Range Roveri i kreirani za prelaženje velikih distanci, skoro neprohodnih i komplikovanih maršruta.

Ako volite da putujete na planine, nepristupačna mesta i obožavate putovanja zimi – sa ovim automobilom sigurno nećete pogrešiti. P400e model Rovera je električni hibrid, pa je i ekološki preporučljiv, a njegov motor podešen je na najefikasnije moguće trošenje goriva pri prelasku dugih maršruta, te uz vožnju ovog automobila možete ostvariti i uštedu.

Mini Cooper S – idealan za putovanje gradovima

Planine i nepristupačni putevi nisu ono što zamišljate kao idealno putovanje i radije biste možda putovali Evropom i upoznavali velike evropske gradove, a sve to sa prijateljem ili partnerom, bez dece?

Mini Cooper S je vaš idealan automobil za putovanje.

Kompaktan automobil sa pametnim utroškom goriva, kao i sasvim dovoljno mesta za dva putnika i sve njihove kofere, odlično će vas služiti prilikom upoznavanja sa gradovima i uživanja u istraživanju metropola, a nećete imati poteškoća ni da mu pronađete mesto za parkiranje.

CItroen C5 limunzina – povoljan automobil za putovanja

Francuski automobili poznati su po komfornom dizajnu, a kada se tome dodaju kvalitet Citroen-a, kao i prostranost ove limunzine, rezultat je idealan automobil za svako putovanje.

Porodični Citroen C5 sa petoro vrata odličan je za putovanja porodica sa decom, a povoljna cena po kojoj se može pronaći zaista je vrhunska u odnosu prema kvalitetu ovog četvorotočkaša.

Škoda Superb – prostran automobil sa izgledom premium limunzine

Škoda već dugo nije automobil koji se vozi kad se ništa bolje ne može pronaći na tržištu, već je svojim kvalitetom i vrhunskim dizajnom uspela da stekne vrhunsku reputaciju na kojoj joj vozači mnogih drugih brendova mogu zavideti.

Škoda Superb odlikuje se izuzetno prostranom unutrašnošću, što je jedan od najvažnijih kvaliteta i kriterijuma za svaki automobil namenjen za putovanje. Osim toga, njen gepek se otvara na dva načina, a i on se odlikuje vrhunskom prostranošću.

Sedišta su gotovo ista kao kod Audija u luksuznijim modelima Škode Superb, a i odlike motora i drugih važnih delova automobila su vrhunske. Kod mnogih esteta presudiće sam izgled automobila, jer zaista deluje kao prava premium limunzina.

Za sve koji žele da putuju sa stilom – Škoda Superb je fenomenalan izbor i zbog kupovine ovog automobila sigurno nećete zažaliti dugi, dugi niz godina.

Pa, koji od ovih automobila će biti vaš izbor za narednog četvorotočkaša kojim ćete putovati? Ni sa jednim sa liste ne možete pogrešiti, pa birajte u skladu sa mogućnostima i potrebama.

Svaki autmobil ima svoje prednosti koje ga preporučuju da se nađe na vašoj pažljivo odabranoj listi favorita za idealan automobil za putovanja koja vas čekaju. Vrlo je korisno informisati se o automobilima za putovanja pre konačne odluke o kupovini. Uživajte u upoznavanju sveta sa svojim mezimcem četvorotočkašem, srećan put!

Foto: Unsplash.com

Pročitajte i...