Niške vesti

Paskaljević otvara filmske susrete

filmski-susreti-01 Ovogodišnje 45. po redu Filmske susrete u Nišu otvoriće film „Medeni mesec“ Gorana Paskaljevića, koji će samo na tom festivalu učestvovati u takmičarskom programu, saopštio je organizator. U takmičarskom delu programa festivala, koji počinje 21. avgusta i traje do 26. avgusta, učestvovaće ukupno 14 filmova. Na niškom Festivalu glumačih ostvarenja domaćeg igranog filma biće prikazan i najnoviji domaći film „Ma nije on takav“ Miroslava Petkovića, u kome glavne uloge tumače Dragan Bjelogrlić i Gordan Kičić.

Na festivalu će biti prikazani i filmovi iz koprodukcije, sa većinskim ili manjinskim udelom koproducenata iz Srbije, a u kojima glavne uloge igraju srpski glumci.

Kao gostujući film na festivalu će, posle uručenja nagrada, biti prikazan bugarski film „Svet je veliki i spasenje je iza ugla“ Stefana Komandareva sa Predragom Mikijem Manojlovićem u glavnoj ulozi.

Umetnički direktor festivala je glumica Gorica Popović, a Savet festivala usvojio je i bogat prateći program.

Komplet karata za festival košta 1.500 dinara, a pojedinačne karte moći će da se kupe i na sam dan projekcije, saopšteno je iz Niškog kulturnog centra.

Program 45. Filmskih Susreta u Nišu, 21.-26. avgust 2010. godine

Izvor: B92