Magazin

Ovako izgleda život u najluksuznijoj kući na točkovima

autobus

Ako vam je dosadilo čekanje na autobuskim stanicama, dotrajali autobusi u kojima pola funkcija ne radi, naporni putnici i ona jedna žena što prosto mora da spusti sedište – imamo rešenje za vas! Dokle god možete da iskeširate ček sa ogromnim iznosom, svako putovanje će vam postati užitak. Pogledajte kako izgleda život u Emerald Luxury autobusu br. 5389, najluksuznijoj kući na točkovima.

Prevost je premium brend koji se bavi izradom luksuznih kuća na točkovima, i nema baš mnogo ljudi koji imaju mogućnost da upravljaju ovakvim vozilama. Ipak, čak i da vozite luksuzni automobil koji poželite da prodate kao polovni automobil, sasvim sigurno ne biste bili u mogućnosti da kupite ovakvo vozilo.

Evo u čemu je caka sa Prevostom, koji je divizija kompanije Volvo Autobusa. Prevost izrađuje i prodaje luskuzne aubobuse, ali ih ne prodaje u finalnom obliku. Kompanija pravi autobuse sa pogonskim sistemom, motorom, menjačem i karoserijom. Zatim, odabrana lista firmi dalje završava izradu autobusa i uređuje enterijer. Emerald Luxury je jedna od 5 firmi koju Prevost preporučuje.

Kako postati vlasnik?

Prvo što morate je da se obogatite. Kada ste uspeli u tome, možete da postanete vlasnik gotovog vozila, kao što je No. 5389. Međudim, ako želite specijalno izrađeno vozilo po sopstvenim potrebama i željama, evo kako izdgleda proces kupovine po Prevostu.

,,Proces izrade autobusa koji će idealno zadovoljavati vaše potrebe i želje počinje saradnjom koja uključuje vas, Prevost i firme koja završava izradu po vašem izboru. Mi radimo sa firmama koje završavaju izradu kako bi osigurali da će autobus zadovoljiti ne samo vaše potrebe, već i njihove mogućnosti u smislu prerade. Ova podrška i usluga, pružena u toku izrade savršenog vozila za vas, je samo početak naše dugoročne saradnje sa vama, vlasnikom Prevosta.’’

Zvuči prilično dobro, zar ne? Međutim, kada dođe vreme za popunjavanje čekova, ostavite dovoljno prostora na crti za iznos. Cena za jedno novo Prevost vozilo varira od izbora firme koja će završiti radove, kao i od samih završnih radova. Najverovatnije biste morali da izdvojite cifru u rasponu od €1.5 do €2.5 miliona kako bi imali široku opciju izbora. Iako ne znamo baš tačnu strukturu cene, sigurni smo da je moguće iskeširati mnogo veću cifru od pomenute. Registracija vozila je već nešto sasvim drugo.

Kako izgleda unutrašnjost?

Emerald je osmišljen da bude jedna prava kuća na točkovima, a za nekoga ko je navikao na luksuzan dom, ovo vozilo je moralo da ispuni visoka očekivanja. Kožni nameštaj, parket umesto itisona u klasičnom Niš ekspres autobusu, svetla kao u svemirskom brodu.

Ne morate da brinete da će vas neko na ulici zameniti sa običnim autobusom. Neonke kao iz igrice osvetljavaju prostor na kojem je autobus parkiran. U slučaju da ne želite dodatno osvetljene, možete samo da izdužite dodatne pregrade autobusa.

autobus

Opremljen je i mini kuhinjom, sa sve sudoperom. Tako da ne morate da brinete ako vam se prijede nešto u toku puta.
Kada se umorite nakon celog dana putovanja, čeka vas veliki krevet u kabini za spavanje, a ogledala na plafonu su zanimljiv dodir.

Opcije u izboru vozila

Prevost u asortimanu ima dva, 13.7 metara u dužini, vozila u ovakve svrhe. Prvi model je H3-45 VIP, viši od ponuđena dva, sa 3.78 metara visine i 14 kubnih metara tovarnog prostora je ujedno i veći. Drugi je X3-45 VIP, koji ima više prostora unutra, ali manju ukupnu visinu. Takođe ima veće među-osovinsko rastojanje.

U svakom slučaju, standardni Prevost autobusi imaju pregršt opreme u standardnoj verziji, sa dugačkom listom opcija. Kao što možete da vidite, No. 5389 je zamišljen za smeštaj dvoje ljudi, uz dovoljno mesta za zabavu ili goste. Ako biste želeli da smestite više ljudi, izradili bi poseban autobus za vas. Mnogi muzičari odlučuju za autobuse ove kompanije na svojoj turneji.
Bilo da ste rok zvezda ili uspešni u nekom drugom pogledu. Ako razmišljate o vožnji na velikoj nozi dok putujete svetom, gotovo da nema lepšeg načina od ovog.