Niške vesti

Onlajn kampanjom do novca za srpski „Gospodar prstenova“

hronicar

Ekipa koja priprema film “Perunov hroničar”, inspirisan epsko-fantastičnom trilogijom niškog pisca Miloša Petkovića, pokrenula je crowfunding kampanju za prikupljanje novca za njegovo snimanje.

Tim Thunder produkcije nada se da će u narednih 60 dana, koliko traje ova onlajn kampanja na poznatom crowfunding sajtu Indiegogo, sakupiti 50 hiljada dolara potrebnih za pretprodukciju.

Novac može donirati bilo ko u svetu, a on će, kako objašnjavaju autori, biti korišćen za iznajmljivanje opreme, dozvole, prevoz, kostime, šminku… Oni koji uplate novac dobiće zauzvrat nagrade – nakit, figurice slovenskih bogova ili šah, a neki će imati priliku da prisustvuju snimanju.

Ekipa koja radi na filmu poručuje da će ljubiteljima filmova poput “Gospodari prstenova”, “13. ratnik”, “Konan varvarin” i serije “Igre prestola”, pokušati da približe slovensku mitologiju i njene legende.

Thunder produkcija, koju čine reditelj Vladimir Ilić, pisac Miloš Petković, muzičar Oliver Katić i producent Vesna Libovic, prva je filmska produkcijska kuća na jugoistoku Srbije. Pripremajući ovaj film, rešili su i da naprave bazu lokacija za snimanje filmova.

 

Pročitajte i...