NišCafe, Promocije, sajmovi, festivali

Novogodišnji dani u Nišu

U periodu od 27.12.2021. do 02.01.2022. godine na tri lokacije u Nišu, Trg Kralja Milana, Trg Stevana Sremca i parku ispred Gradske kuće održati manifestacija „Novogodišnji dani u Nišu“ koja obuhvata zabavni i bogat muzički, plesni program, kao i umetničko-scenske nastupe i predstave za decu i mlade.

Program na Trgu Kralja Milana izvodiće se u periodu od 12.00 do 15.00 časova, a na Trgu Stevana Sremca od 15.00 do 18.00 časova. Program će izvesti Lutkarsko pozorište, Fakultet umetnosti Niš, Muzička škola Niš, Dečiji kulturni centar, Narodna biblioteka Niš, Studentski kulturni centar, dečiji hor „Čarobna Nota“, kao i plesni studiji „Teatro dance“, „Contra“, „Feniks“, „Boom 018“, „Ilusion“, „Extreme dance studio“ i drugi.

Istovremeno na centralnom gradskom trgu, Trgu Kralja Milana, održava se „Etno Bazar“ koji okuplja udruženja starih zanata Niša i postaje izložbeno prodajno mesto za tradicionalne rukotvorine sa juga.

Novogodišnjoj atmosferi doprineće i dva oldtajmer vozila sa novogodišnjom dekoracijom u organizaciji Oldtajmer kluba Niš.

Plato ispred Gradske kuće  od 27. decembra do 02. januara, postaje magični grad „Novogodišnji grad“ u kome vas očekuju:

  1. Novogodišnja brvnara želja – radionica izrade novogodišnjih čestitki. Animatori u ovoj brvnari biće u kostimima vilenjaka i pomagaće učesnicima oko izrade čestitki a takođe će pružati informacije o ispisivanju novogodišnjih želja.
  2. Deda Mrazova magična brvnara – mesto gde ćete u društvu Deda Mraza i irvasa uz pršteći sneg napraviti čarobne fotografije.
  3. Novogodišnja zabavna brvnara – u dvorištu ove brvnare biće pripremljene zabavne igre za decu. Animatori će u ovoj brvnari biti u kostimima sneška belića i vodiće program i igre sa učesnicima.
  4. Novogodišnja ljubavna brvnara – „Novogodišnje romantične brvnare“ moći ćete da pošaljete poruku ljubavi i napraviti najlepše romantične fotografije.

Već četiri godine za redom, na Trgu Stevana Sremca – dešava se umetnički, novogodišnji program pod nazivom „Niš u srcu“.  Ukrašene drvene kućice postaju izložbeno-prodajna mesta niških kreativaca i umetnika, ali i mesta gde možete probati kuvano vino, mirisne kolače i ostale niške gurmanluke. Pored niških učesnika imamo i polaznike prve savremene muzičke škole iz Beograda „Master Blaster“.

Ovogodišnji BazArt biće otvoren muzičkim spektaklom „Break Free“, posvećenom legendarnom bendu „Queen“, koji ove godine slavi 50 godina postojanja. Niški muzičari, pevači i horovi odaće počast jednom od najuticajnijih svetskih bendova prošlog i ovog veka.

Pozivamo vas da doživite čaroliju novogodišnjih praznika u magičnom Nišu i uživate u bogatom programu koji je pravi spoj tradicionalnog i modernog Niša.

Preuzeto sa: Turistička organizacija Niš