Sportske vesti

Novi trener Radničkog

radnicki2Zbog privatnih problema Aleksandar Ilić podneo ostavku, a novi šef stručnog štaba niškog Radničkog biće Saša Mrkić, bivši trener Sinđelića i Sloge.

Samo 4 dana pre nastavka takmičenja u Superligi niški Radnički je promenio trenera. Aleksandar Ilić, koji je vodio ekipu od 21. kola prošle sezone u Prvoj ligi. Ilić je zbog problema u porodici prvo odsustvovao sa treninga, a potom odlučio da podnese ostavku.

– Na Upravnom odboru odredili smo da novi šef stručnog štaba bude Saša Mrkić. On će odrediti ko će mu biti pomoćni trener. On će se sutra ujutru upoznati sa igračima i voditi prvi trening. Želja nam je da dovodimo naše ljude, oni koje vole klub i koji su iz kluba – rekao je Zoran Banković, potpredsednik Radničkog.

Upravni odbor je za njegovog zamenika imenovao Sašu Mrkića, nekadašnjeg trenera Radničkog, Sinđelića i Sloge iz Kraljeva.

– 20 godina sam u Radničkom, kao igrač, trener prvog tima i omladinske škole. Jednostavno, posle dužeg vremena, opet sam na Čairu. Očekuje nas jedan težak period jer je klub u lošoj finansijskoj situaciji. Nadam se da ćemo ispuniti primarni cilj i da ćemo uz podršku Grada i navijača ostati u Superligi. Radnički je prvi tim juga Srbije i to treba da dokaže na terenu. A ja sam uvek za onu narodnu „na muci se poznaju junaci“ – rekao je Saša Mrkić.

Prolećni deo sezone nastavlja se 27. februara kada Radnički dočekuje Novi Pazar na stadionu Čair.

Ljubica Stojanović
Južne Vesti

Pročitajte i...