Niške vesti

Medijana Balkanrock festival

BalkanRock

Otvoren konkurs

Udruženje građana Balkanrock i gradska opština Medijana raspisale su konkurs za mlade bendove za učešće na „Medijana Balkanrock“ festivalu, kao i za radove iz oblasti stripa, filma i plakata na temu „Borba protiv droge“.

Konkursi će biti otvoreni do 30. juna, a festival će biti održan 20. avgusta na amfiteatru gradskog keja u Nišu. Na festivalu će učestvovati devet prijavljenih bendova koje odabere žiri, dok će pobednika festivala odabrati publika. Najbolje tri benda dobiće kao nagradu besplatno snimanje pesama, dok je opština Medijana obezbedila novčane nagrade za najbolje umetničke radove.

Medijana Balkanrock Fest

Gradska opština «Medijana» i udruženje građana «Balkanrock» raspisuju konkurs za učešće na festivalu mladih bendova «Medijana balkanrock fest». Festival će se održati 20. avgusta, a pravo učešća imaju svi demo bendovi sa niškog područja. Prva tri plasirana benda će dobiti snimanje po 3 numere u profesionalnom muzičkom studiju. Pored toga prvoplasiranom bendu je obezbeđeno učešće na Čupinom memorijalu «Najvažnije je biti zdrav» koji će se održati početkom Septembra.

Uslovi konkursa:
-Pravo učešća u takmičarskom delu imaju demo bendovi iz niškog regiona (opštine Medijana, Pantelej, Palilula. Crveni Krst, Niška Banja, Doljevac, Gadžin Han, Merošina, Svrljig, Aleksinac i Ražanj).
-Bendovi ne smeju da imaju nikakva zvanična izdanja (U zvanična izdanje ne spadaju samostalna EP i Demo izdanja, kao ni učešća na kompilacijama)
-Bendovi moraju imati minimum jednu autorsku pesmu snimljenu, a od njih se očekuje da na isključivo autorski repertoar u ukupnom trajanju od 15 minuta.
-Bendovi moraju imati profil na portalu balkanrock.com u sekciji MLADI BENDOVI. Bendovi koji nemaju profil mogu da ga dobiju jednostavnim popunjavam formulara koji se nalazi OVDE.
-Ovom prilikom naznačavamo da organizatori ne snose putne troškove bendovima.

Prijavljivanje:
-Demo bendovi koji žele da se prijave za učešće treba da na mail adresu medijana@balkanrock.com u subject stave „prijava za konkurs“, a u sadržaj da ubace:

* kratku biografiju benda sa slikom
* snimak tri autorske pesme u mp3 formatu kvaliteta 192kbps
* tekstove tih autorskih pesama

Bendovi koji nemaju profil na portalu u istom mail-u uz prijavu neka pošalju popunjen formular koji se nalazi OVDE.

Borba protiv droge

U okviru konkursa za „MEDIJANA BALKANROCK FESTIVAL“ otvoren je i konkurs za radove na temu «Borba protiv droge» i akcije «Droga laže da si dobro, ustvari si „bostan obr’o“. Opština Medijana obezbedila je novčane nagrade za najbolje radove iz oblasti stripa, filma i plakata. Konkurs je otvoren do 30. Juna a radovi će biti prezentovani u okviru «Medijana balkanrock festa».

Uslovi konkursa:
-Pravo učešća u takmičarskom delu imaju pojedinci, starosti do 25 godina iz niškog regiona (opštine Medijana, Pantelej, Palilula. Crveni Krst, Niška Banja, Doljevac, Gadžin Han, Merošina, Svrljig, Aleksinac i Ražanj).
-Kopiranje već postojećih ideja i slogana nije dozvoljeno.

Prijavljivanje:
-Stvaraoci koji žele da se prijave za učešće treba da na mail adresu protivdroge@balkanrock.com u subject stave „borba protiv droge“ a u sadržaj da ubace svoju kratku biografiju. U odnosu na vrstu odabranog materijala ostatak sadržaja je sledeći:

* Strip – Format A4, broj kolona i polja proizvoljan, u kolor tehnici
* Film – Kratak video zapis u trajanju do 4 minuta, u .avi formatu, 25fps, format 800×600 pix ili veći.
* Plakat – Format plakata B2, sve tehnike dozvoljene