Magazin

Kozmetički proizvodi koja svaka žena treba da ima

Kozmetička industrija je iz godine u godinu sve veća, i nudi ogroman izbor kozmetičkih preparata koje žene širom sveta svakodnevno kupuju i koriste. Iz dana u dan se proizvode novi i zanimljivi preparati, ali kada sve sumiramo na kraju, dovoljno je i nekoliko preparata. U nastavku vam predstavljamo neke od proizvoda koje treba imati i koji će vam svakodnevno koristiti.

Kvalitetne četkice za šminkanje

Kvalitetne četkice za šminkanje su neizostavan alat za svaku ženu koja želi da na savršen način nanese šminku. Kvalitetne četkice omogućavaju precizno nanošenje šminke na lice, bez mrlja ili neravnina. Uz pravilno odabranu četkicu, možete postići profesionalni izgled i istaknuti svoju prirodnu lepotu.

Najbolje je da odaberete onu sa prirodnim vlaknima, jer su izuzetno mekana i nežna prema koži. One su idealne za nanošenje pudera i rumenila, jer omogućavaju da se šminka ravnomerno nanese. Ove četkice su obično izrađene od prirodnih materijala poput dlake životinja, koje su vrlo izdržljive i omogućavaju dugotrajno korištenje.

Sintetičke četkice takođe mogu biti dobre jer se proizvode pomoću napredne tehonologije. One su posebno dizajnirane za nanošenje tečnih proizvoda, poput tečnog pudera, korektora ili tečnih ruževa. Sintetičke četkice imaju glatku teksturu koja omogućava lako nanošenje i blendanje šminke. One su takođe vrlo higijenske jer ne upijaju proizvod, što olakšava čišćenje.

Postoje različite četkice koje imaju drugačije oblike i veličine, što omogućava precizno nanošenje šminke na određene delove lica. Na primer, za nanošenje pudera možete koristiti veliku, mekanu četkicu koja će omogućiti ravnomerno prekrivanje celog lica. Za nanošenje rumenila ili bronzera, možete koristiti manju četkicu koja će omogućiti precizno nanošenje na obraze.

Važno je redovito čistiti četkice kako biste uklonili ostatke šminke i bakterije. Preporučuje se pranje četkica barem jednom mesečno, koristeći blagi šampon.

Dobar tečni puder

Dobar tečni puder je neizostavan kozmetički proizvod koji svaka žena treba da ima u svom neseseru. Osim što prekriva nedostatake i ujednačava ten, tečni puder ima mnoge druge prednosti i koristi za kožu.

On je ključan korak u stvaranju besprekornog izgleda. Bez obzira na to da li imate nepravilnosti, fleke, tamne podočnjake ili samo želite da unapredite svoj prirodni ten, tečni puder će vam pomoći da postignete željeni izgled. On će ujednačiti ten, sakriti nedostatke i dati vam blistavu kožu sa kojom ćete moći da se pojavite i na televiziji.

Dobra stvar je što postoje puderi koji se prilagođavaju svim tipovima kože. Bez obzira da li imate suvu, masnu, kombinovanu ili normalnu kožu, postoji tečni puder koji će odgovarati vašim potrebama. Za suvu kožu, birajte hidratantne formule koje će hidrirati i nahraniti kožu. 

Za masnu kožu, birajte pudere sa mat efektom koji će umanjiti višak sebuma. Za kombinovanu kožu, birajte puder koji će hidrirati suve delove, a istovremeno matirati masne delove. Za normalnu kožu, birajte puder koji će pružiti blistav izgled i prirodan finiš.

Kvalitetan tečni puder će ostati postojan na koži tokom celog dana, neće se razmazivati ni nestajati sa lica. To znači da vam neće biti potrebno često popravljanje šminke i da ćete izgledati sveže i besprekorno tokom celog dana.

Pored toga, tečni puder može imati i dodatne benefite za kožu. Mnogi tečni puderi sadrže sastojke kao što su hijaluronska kiselina, vitamini, antioksidanti i SPF zaštita od sunca. Ovi sastojci pomažu u hidrataciji kože, smanjenju bora, zaštiti od štetnih sunčevih zraka i poboljšanju teksture kože. To znači da tečni puder može imati i negujući efekat na vašu kožu.

Kada birate tečni puder, važno je da pronađete nijansu koja odgovara vašem tonu kože. Nijansa pudera treba da se stopi sa vašom prirodnom bojom kože kako bi izgledala što prirodnije i neprimetnije. Isprobajte više nijansi kako biste pronašli savršenu nijansu koja će se najbolje uklopiti sa vašim tonom kože.

Uz sve ove prednosti, tečni puder je i veoma jednostavan za korišćenje. Može se nanositi prstima, četkicom ili blenderom, kako god vam odgovara. Takođe, može se koristiti samostalno ili u kombinaciji sa drugim proizvodima za šminkanje, kao što su korektor, puder u prahu i rumenilo.

Različite nijanse senki za oči

Velika paleta senki vam omogućava da se savršeno našminkate za svaku priliku, bilo da je u pitanju svakodnevna šminka ili posebni događaji.

Odaberite paletu senki koja sadrži neutralne boje, kao što su bež, smeđa i siva i koje su savršene za svakodnevnu šminku. Ove neutralne nijanse su veoma prilagodljive i mogu se koristiti za stvaranje prirodnog izgleda ili za naglašavanje očiju na suptilan način.

Međutim, potrebna vam je i paleta koja sadrži intenzivne boje koje će vam omogućiti da eksperimentišete i stvorite upečatljiv izgled za posebne događaje ili večernje izlaske. Ove intenzivnije nijanse, poput tamnoplave, ljubičaste ili crne, dodaju dozu glamura.

senka za očiTreba imati kvalitetnu paletu sa visokom pigmentacijom i koja će biti postojana kada se nanese. To znači da će boje ostati sveže i intenzivne tokom celog dana, bez potrebe za čestim popravkama.

Palete često sadrže i različne teksture senki, poput mat, svetlucavih ili metalik. Ove teksture vam omogućavaju da stvorite različite efekte na vašim očima, dodajući dimenziju i dubinu vašem izgledu.

Ovo su samo neki od proizvoda koje treba da imate ukoliko uvek želite da budete besprekorni i sa savršenim licem.

Pročitajte i...