Koncerti

Koncert Josipe Lisac u Nišu

Koncert Josipe Lisac u Nišu Tri godine nakon gostovanja u Nišu, zbog velikog interesovanja, „Umetnost davanja“ ponovo poklanja svojim sugrađanima koncert Josipe Lisac.

Ovoga puta Josipa će se Nišlijama predstaviti kako svojim starim, tako i numerama sa novog albuma „Živim po svome“ (2009), koji je zaintrigirao sve poklonike Josipine muzike.

Koncertom Josipe Lisac Umetnost davanja prikuplja sredstva za opremanje Sigurne kuće u Nišu!

Niš, 24. jun 2010 – „Umetnost davanja“ pokreće novu fazu ovog jedinstvenog dobrotvornog projekta tokom koje će u Nišu organizovati niz događaja od kojih će se prikupljati sredstva za opremanje Sigurne kuće u Nišu. Najznačajaniji događaj u okviru ove faze je koncert jedne od najvećih pop diva sa naših prostora, Josipe Lisac, zakazan za nedelju 27. juna s početkom u 21 čas na Letnjoj pozornici u niškoj Tvrđavi.

Cena karata iznosi 800 dinara, a sav prihod će biti upotrebljen za opremanje prve novootvorene Sigurne kuće u Nišu, koja će biti adaptirana i opremljena za žene – žrtve porodičnog nasilja. „Od ukupnog broja žena smeštenih u beogradskoj Sigurnoj kući, najveći broj osoba je trenutno sa područja Niša i ovog dela Srbije. Sigurna kuća u Nišu biće jedina za te namene južno od Beograda.“ rekla je Dušica Davidović, članica gradskog veća Niša.

„Umetnost dаvаnjа“ sprovodi se od 2004. godine uz pomoć donаcije kompаnije DIN Filip Moris zahvaljujući kojoj je projekat u Nišu u proteklih šest godina ugostio brojne svetske i domaće vrhunske stvaraoce iz različitih umetničkih grana. Po svom kulturno-dobrotvornom konceptu „Umetnost davanja“ je jedinstven projekаt u Srbiji. Dosаdаšnje аkcije omogućile su kupovinu vozila za potrebe osoba sa invaliditetom u Nišu, neophodne opreme niškom porodilištu, niškom Nаrodnom pozorištu, postаvljаnje dečijeg igrаlištа u Tvrđаvi, pomoć niškim parovima u lečenju steriliteta, kupovinu sportskog mobilijara za 12 niških škola, kao i preko 1000 štedljivih sijalica za niške obrazovne ustanove itd.

Josipa će se Nišlijama predstaviti kako starim, tako i numerama sa novog albuma Živim po svome (2009), koji je zaintrigirao sve poklonike njene muzike. Za trideset godina karijere, objavila je 22 izdanja, a poznata je i kao jedna od najautentičnijih pojava muzičke i javne scene ovih prostora. Po sopstvenim rečima, užasava se prosečnosti, a čitav život posvetila je nalaženju originalnih i šokantnih rešenja. Ovakav pogled na svet oslikava se i kroz njene nastupe, koji su spoj emotivnog vokalnog izvođenja i ekscentričnog vizuelnog efekta.