Magazin

Kako pronaći idealnog partnera nakon tridesete

Zagazili ste u tridesete, iza sebe imate niz neuspelih veza, a već duži period ste bez partnera i počinjete da se pitate gde grešite. Svi vaši prijatelji su u stabilnim vezama, neki su već oformili i porodice, a vi se osećate kao pustinjak i počeli ste da sumnjate u sopstvene kvalitete, a shodno tome i postojanje “prave” ljubavi. Bilo da ste se u poslednje vreme fokusirali na karijeru, izašli iz veze koja vam je ostavila gorak ukus u ustima, ili jednostavno iskusili drugu vrstu pritiska i neprijatnosti, nema potrebe da gubite nadu i osećate se beznadežno. Sve ove okolnosti čine vaše životno iskustvo bogatijim, a vas spremnijim prilikom donošenja novih odluka kada je ljubavni život u pitanju.

Trikovi koje ćemo podeliti u narednim redovima, mogu vam ukaziti na eventualne greške koje ste nesvesno činili, a nakon toga olakšati pronalaženje idealnog partnera.

Vrlo dobro znate šta želite

Ako ste u vašim dvadesetima želeli partnera koji sluša određenu muziku i pojavljuje se na najpopularnijim mestima u gradu, to ne garantuje da ćete imati iste prioritete i u tridesetima. S godinama se menjate, a bogato iskustvo koje imate iza sebe vas je naučilo da su promene sastavni deo svakog života i da ih je zdravo, a možemo slobodno reći i neophodno prihvatati. Pokušajte da izdvojite pozitivne osobine koje bi trebalo da ima vaš idealan partner, kao i one koje vam smetaju. Ako niste sigurni koje su to osobine, osvrnite se na vaše prethodne partnere i sigurno ćete uočiti nešto zajedničko među njima, i shvatiti šta je ono što vam se dopada kod druge polovine.

Volite sebe i svoje telo 

Voleti sebe predstavlja sposobnost negovanja, prihvatanja i kreiranja pozitivne slike o sebi i o sopstvenom telu. Osobe koje prolaze kroz težak period na emotivnom planu često imaju manjak samopouzdanja, koje se direktno odražava i na seksualni život i čini ga siromašnijim i manje uzbudljivim. Od ključnog  je značaja razviti zdrave seksualne navike, istraživati sopstveno telo i potrebe. Ne plašite se da eksperimentišete, od velike pomoći prilikom upoznavanja i otkrivanja novih stimulativnih tačaka, mogu vam biti kvalitetni i inovativni vibratori za žene. Zdrav odnos prema sopstvenom telu i bolje razumevanje seksualnih želja čini vaš život uzbudljivijim i otvorenijim za nove veze.

Prošlost ostavite iza sebe

Svaka veza koju ste okončali ostavila je svojstvene ožiljke i ponekad je teško trgnuti se i tako lako se otarasiti prošlosti. Bilo da ste iskusili varanje, buran raskid, pa čak i razvod, dokle god vas negativne misli i emotivna praznina ne napuštaju, teško da možete uživati u sadašnjosti i planirati kvalitetnu budućnost. Sve prethodne veze su vas oblikovale i uticale na vašu ličnost, ali to ne znači da treba da nastavite da živite kroz njih. Fokusirajte se na sadašnjost, uživajte u ponovnom otkrivanju zapostavljenih hobija, radite na sebi i okružite se ljudima koji vam prijaju.

Isprobajte onlajn dejtovanje

Ukoliko ste u potrazi za partnerom, pored tradicionalnih izlazaka i upoznavanja, nezaobilazno je imati profil na nekoj od mreža za upoznavanje. Zbog okolnosti u kojima se svet našao u protekle dve godine, onlajn dejting beleži neverovatan rast i broji preko čak 270 miliona korisnika širom sveta. Samo u Evropi postoji više od 14.000 sajtova za upoznavanje, te ćete lako pronaći onaj koji najviše odgovara vašim potrebama i ukusu. Kreirajte profil gde ćete biti transparentni i izneti potpune informacije o tome šta i koga tražite. Predstavite se u najboljem svetlu, navedite vaše hobije i interesovanja, i uvek budite iskreni.

Neophodno je da vaši izbori budu zasnovani na vašim potrebama, a ne na očekivanjima drugih i pritiscima koje imate, jer smatrate da je možda kasno za pronalazak idealne osobe. Ne žurite, vreme iskoristite da bolje upoznate sebe, teko ćete biti spremniji na deljenje života sa potencijalnim partnerom iz snova.

Pročitajte i...