Magazin

Kako da vaš brend postane prepoznatljiviji?

Brend ne privlači dovoljno pažnje? Strateške promene mogu učiniti čuda za vidljivost njenog brenda, promene koje će brend istaći iz mase i privući više pažnje. Rešenje leži u detaljima i dobrom pristupu, a u nastavku vam predstavljamo neke od stvari na koje treba da obratite pažnju.

Koristite reklamni materijal

Olovke, notesi i majice sa logotipom vašeg brenda nisu samo korisni predmeti, već su i moćan alat za promociju. Svaki put kada neko koristi ove predmete, vaš brend postaje vidljiv i prepoznatljiv, a sve potrebne materijale možete nabaviti na sajtu: https://grom.rs/.

Brendirane olovke

Brendirane olovke nisu samo praktične, već predstavljaju i sjajan način da vaš brend ostane u svesti korisnika.

 • Profesionalan izgled: Kvalitetne olovke sa logotipom vašeg brenda odišu profesionalizmom.
 • Vidljivost: Svaki put kada neko koristi vašu olovku, vaš brend ulazi u svest drugih.
 • Doslednost: Standardizovan reklamni materijal jača prepoznatljivost i poverenje.
 • Prilagodljivost: Mogu se koristiti u različitim situacijama, od sastanaka do svakodnevne poslovne upotrebe.

Dodeljivanje brendiranih olovaka partnerima i klijentima stvara veći utisak o vašem brendu. Uz malo truda oko dizajna i kvaliteta, olovke mogu postati snažan alat u promoci vašeg brenda.

Brendirani notesi

Brendirani notesi predstavljaju izuzetno koristan i estetski privlačan promotivni materijal za vaš brend.

 • Kvalitetan materijal: Izaberite notes koji izgleda profesionalno i koji je napravljen od kvalitetnih materijala.
 • Vidljiv logotip: Pazljivo postavite logo vašeg brenda na vidljivo mesto na notesu.
 • Praktičnost: Notes bi trebao biti praktičan za svakodnevnu upotrebu, što će obezbediti da bude često korišćen.
 • Personalizacija: Mogućnost dodavanja ličnih podataka poput imena može povećati vrednost notesa kod korisnika.

Distribucija brendiranih notesa može značajno povećati svest o vašem brendu. Notes koristi vaši partneri ili klijenti pruža dodatnu vidljivost vašem brendu u svakodnevnim poslovnim aktivnostima.

Brendirane majice

Brendirane majice su sjajan način da vaš brend postane prepoznatljiv, kako internim, tako i eksternim korisnicima. One obezbeđuju mobilnu reklamu kad god ih neko nosi.

Pogotovo, majice sa jasnim i kreativnim dizajnom (koji odražava esenciju vašeg brenda) mogu privući pažnju. Bilo bi korisno da se majice distribuiraju tokom poslovnih događaja i sajmova, proširujući vidljivost vašeg brenda.

Klijenti vole da primaju poklone poput majica, stvarajući pozitivnu asocijaciju sa vašim brendom dok ih koriste u svakodnevnim aktivnostima. Ideja o brendiranju majica može značajno povećati vašu tržišnu prepoznatljivost. Kvalitetne majice sa vašim logotipom postaju nosioci vaših poslovnih vrednosti i misije.

Dizajnirajte prepoznatljiv logo

Logo je srce svakog brenda. Dobar logo mora biti jednostavan, ali lako pamtljiv. Njegov primarni cilj je da stvori vizuelnu povezanost sa vašim brendom, čak i kada potrošači ne vide vaše ime. S druge strane, dizajniranje logotipa nije samo pitanje estetike već i strategije; on mora reflektovati vašu misiju i vrednosti.

Birajte boje koje odražavaju duh vašeg brenda. Važno je da vaš logo bude univerzalno primenjiv, da izgleda dobro i u malim dimenzijama na vizitkarti i u velikim formatima, kao što su bilbordi. Treba da bude jasno prepoznatljiv i lako čitljiv na svim platformama.

Ne zaboravite da angažujete profesionalnog dizajnera ako je potrebno. Profesionalac može stvoriti logo koji će vaš brend učiniti nezaboravnim i razlikovaće ga od konkurencije. Dobar logo nije samo simbol; on je prvi korak ka stvaranju trajnog utiska i uspešnog identiteta vašeg brenda.

Kreirajte konzistentnu vizuelnu strategiju

Konzistentnost u vizuelnoj strategiji ključna je za jačanje prepoznatljivosti vašeg brenda. Svaki element vizuelnog identiteta, uključujući logotip, boje, tipografiju, i stil fotografija, mora biti harmonizovan kako bi se stvorio jedinstven i koherentan izgled.

Upotreba boja i fontova

Pravilna upotreba boja i fontova može značajno poboljšati prepoznatljivost brenda. Boje imaju emocionalni uticaj na potrošače, dok fontovi pomažu u prenošenju karaktera brenda. Važno je izabrati boje i fontove koji najbolje predstavljaju suštinu vašeg poslovanja. Konsultujte se sa stručnjacima kako biste osigurali da su vaši izbori u skladu sa ciljevima brenda.

Pravilno odabrane boje mogu povećati prepoznavanje brenda za 80%. Kada jednom definišete svoje boje i fontove, koritite ih dosledno u svim materijalima – od marketinškog materijala do ambalaže proizvoda. Ova konzistentnost pomaže potrošačima da brzo povežu te vizuelne elemente sa vašim brendom, čime jačate svoj identitet na tržištu.

Standardizacija materijala

Standarizacija materijala je neophodna za postizanje koherentnosti u komunikaciji i predstavljanju vašeg brenda.

 • Reklamni materijal: Olovke, notesi i majice sa logotipom brenda treba da budu u skladu sa vizuelnim identitetom.
 • Vozila: Postavite logo vašeg brenda na sva vozila firme kako biste povećali vidljivost u gradu.
 • Poslovni partneri i korisnici: Deljenje standardizovanog materijala poslovnim partnerima i korisnicima stvara utisak profesionalizma i doslednosti.

Kada se istaknu reklame i promocije vašeg brenda kroz standardizovane materijale, potrošači će lakše prepoznati i zapamtiti vaš brend. Standardizacija unapređuje pouzdanost i profesionalnost koju vaš brend emituje prema tržištu.

Vozila kao mobilni bilbordi

Vozila su efektan način promocije brenda. Kombinovanjem kreativnog dizajna i pažljivo osmišljenog logotipa, vaše vozilo postaje zaštitni znak koji svakodnevno privlači pažnju. Pružite svojim vozilima upadljiv dizajn sa elementima vašeg brenda, omogućavajući im da postanu atraktivne mobilne reklame koje kruže gradom. Na ovaj način, vaš brend će biti konstantno vidljiv i lako prepoznatljiv.

Brendirana vozila nude neprekidnu izloženost tržištu. Svaki put kada vaše vozilo prođe pored potencijalnih klijenata – bilo da su oni na putu, na poslu ili kod kuće – vaša poruka će dopreti do njih. Ova vrsta neprekidne izloženosti služi kao stalni podsetnik na postojanje vašeg brenda.

Za maksimalni efekat, važno je da se osigura da dizajn vozila uključuje ključne elemente vizuelnog identiteta vašeg brenda. Kreiranjem prepoznatljive i privlačne spoljašnosti, vozila postaju efikasni ambasadori vašeg brenda, šireći njegovu prepoznatljivost među širokom publikom.

Nadamo se da vam je ovaj tekst bio koristan, a za još ovakvih saveta, nastavite da pratite naš sajt.

Pročitajte i...