Niške vesti

Jazz do it! 2014

razmenaOrganizacija studenata elektrotehnike Evrope EESTEC LC Niš u saradnji sa Nišville Jazz festivalom već četvrti put organizuje razmenu studenata u Nišu pod nazivom „Jazz Do It! 2014.“ Razmena će se održati u periodu 12-19.08.2014. godine gde će nas posetiti 15 studenata iz raznih zemalja Evrope (Nemačka, Francuska, Poljska, Grčka, Slovenija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Švajcarska).

Ovom prilikom pokazaćemo im znamenitosti grada Niša i upoznaćemo ih sa kulturom, istorijom grada, ali i sa trenutnim dešavanjima i to na najzabavniji način: kroz igre u kojima će sami morati da otkriju pojedine informacije. Osim toga, naši počasni gosti prisustvovaće Nišville festivalu i učestvovaće u muzičkim radionicama koje će držati neki od izvođača. Pored usavršavanja muzičkih sposobnosti, ovo je idealna prilika za nas studente da razmenimo svoja stručna znanja. Svih sedam dana biće ispunjeni kako akademskim delom, tako i raznim igrama i obilascima kroz grad.

EESTEC je organizacija koja okuplja studente elektrotehničkih fakulteta širom Evrope i zbog toga veoma značajna jer povezuje studente i kroz razmene, radionice, konferencije i seminare daje priliku da se upoznajemo jedni sa drugima. Organizovan je kroz lokalne komitete. Postoji preko 50 lokalnih komiteta u 30 evropskih zemalja. LC Niš je osnovan 2001. godine, a pored njega u Srbiji postoje još LC Beograd i LC Novi sad. Osnovni cilj EESTEC-a je da podstakne razvoj međunarodnih kontakata između studenata i profesionalaca. EESTEC promoviše internacionalnu karijeru i mogućnosti za posao i teži da upozna studente sa privredom i obrazovnim sistemom drugih zemalja.

Pročitajte i...