Niške vesti

Davis Cup u Nišu

davis-cupMeđunarodna teniska federacija i zvanično je odlučila da Prvo kolo Svetske grupe Dejvis Kupa 2012 bude odigrano u Nišu. To znači da će reprezentacija Srbije ugostiti reprezentaciju Švedske od 10. do 12. februara u renoviranoj hali Čair.

Iako se u javnosti ranije spekulisalo da hala Čair ne ispunjava uslove za odigravanje teniskih mečeva, Niš će biti domaćin još jednog velikog međunarodnog takmičenja.

Gradonačelnik Niša Miloš Simonović, ranije je upozoravao da su tvrdnje pojedinaca iz sveta sporta o tome da teniski mečevi neće biti odigrani u Nišu preuranjene i neosnovane i da bi trebalo sačekati i zvaničnu odluku.

Sportska hala Čair nije rekonstruisana samo za održavanje Evropskog prvenstva u rukometu, već i za mnoga međunarodna sportska takmičenja, kaže Simonović i podseća da je Niš, u ovom sportskom objektu ugostio mnoge sportiste u okviru mečeva Svetske lige za odbojkaše i Evropske lige za odbojkašice. On takođe najvljuje da će i u 2012. godini Niš opet biti domaćin odbojkaškim reprezentacijama kao i organizator košarkaškog Kupa Koraća.

Pročitajte i...