Kulturna dešavanja

9. Kids Fest u Vilinom Gradu

kods-festCene ulaznica za Kids fest niže su od uobičajenih bioskopskih cena, te karta za 2D projekciju košta 160, a za 3D projekciju 260 dinara. Bioskop Vilin Grad spremio je i dodatne popuste namenjene školama, vrtićima i svim organizovanim posetama.

9. Dečiji filmski festival Kids fest održava od 14. do 20. oktobra u bioskopu „Vilin Grad“. Kids fest, kao i svake godine, publici će predstaviti zanimljive filmske premijere – animirane, igrane, dokumentarne, 3D filmove iz Danske, Nemačke, Francuske, Norveške, Španije, Belgije, Kanade, Izraela, Brazila. Veći deo ovih ostvarenja prikazan je na poznatim svetskim festivalima kinematografije za decu, a na Kids festu naći će se sinhronizovani na srpski jezik.

Među ostvarenjima su dokumentarci o životinjama, priče o prijateljstvu, ljubavi, odrastanju i avanturama. Ove godine u programu Kids festa nalazi se čak 6 3D ostvarenja, među kojima su i „Nosorog oto 3D“ i „Vitez Rasti 3D“.

„Vitez Rasti 3D“ je priča o neobičnom vitezu i avanturi života: samo što se ispunio njegov san da osvoji veliki turnir, lažno je optužen za krađu. Lišen viteške časti i dvora, on pokušava da se iskupi i povrati srce svoje devojke. Može li pobediti zlog princa i sačuvati svoje carstvo? Ovaj film je zanimljiva kombinacija srednjeg veka, priče o recikliranju i neobičnih likova. Uz mnogo humora bavi se temama kao što su prijateljstvo i hrabrost.

„Nosorog Oto 3D“ je priča o Toperu, optimističnom dečaku koji ima veoma bujnu maštu. Toper je zaljubljen u Čilu, ali ona misli da je Toper luckast. Jednog dana, Toper pronađe olovku i njome nacrta nosoroga, koji oživi! Ovaj događaj menja sve. Ubrzo shvataju da čuvanje prijateljskog, ali proždrljivog nosoroga nije nimalo lako… i to je samo početak jedne neverovatne avanture.

Na KIDS FESTU gledaoci će moći da izaberu između još mnogo zanimljivih filmova, a u bioskopu Vilin Grad ih očekuju i zanimljive radionice, igrice i pokloni. Kreativne radionice spremila je UMS škola za talente, pa će tako posetioci moći da učestvuju u radionicama glume i manekenstva, likovnim radionicama u kojima će praviti nakit od cveća i maske, ali i da se druže sa klovnovima i likovima iz poznatih bajki.

Pročitajte i...