Niške vesti

Završetak radova na bulevaru

Bulevar Zorana ĐinđićaRekonstrukcija Bulevara doktora Zorana Đinđića, od raskrsnice sa ulicom Vojvode Mišića do Bulevara Cara Konstantina, najveće investicije u saobraćajnu infrastrukturu u poslednjih 20 godina, privodi se kraju.

Ovog vikenda u saobraćaj će se pustiti i poslednja deonica rekonstruisanog bulevara, od Zetske ulice do Crvenog pevca, a nakon toga predstoji izgradnja trotoara i deo radova na postavljanju podzemnih instalacija, kao i uređenje zelenila. Ova ivesticija sprovodi se iz gradskog programa održavanja.

Saobraćaj će od Trošarine do Crvenog pevca biti regulisan pomoću tri semafora, i to: na Crvenom pevcu, na raskrsnici sa Zetskom ulicom i na raskrsnici Bulevara doktora Zorana Đinđića i Sremske ulice. I radovi na semaforskoj signalizaciji u završnoj su fazi.

Izmeštene su podzemne instalacije, izrađen je ravnajući tampon, drugi sloj asfalta debljine sedam i završni sloj asfalta debljine šest santimetara.

Na delu Bulevara doktora Zorana Đinđića od Rentgenove do Zetske ulice kolovoz je proširen sa sedam na deset metara, dok je parking sada širok pet metara.

Popločavanje trotoara „behaton“ pločama po evropskim standardima omogućiće znatno lakše kretanje osobama sa invaliditetom.

Rekonstrukcijom Bulevara doktora Zorana Đinđića nastavlja se potpuno uređenje centralne gradske zone, a puštanjem u saobraćaj ove deonice znatno će se rasteretiti dosadašnje gužve u saobraćaju.

Rekonstrukciju saobraćajnice do Sremske ulice finansira Grad, za radove do Trošarine sredstva se obezbeđuju iz NIP-a, dok će rekonstrukciju kolovoza do Niške Banje raditi “Putevi Srbije“. Nosilac posla je A.D.Niskogradnja.

Vrednost ukupnih radova na rekonstrukciji Bulevara doktora Zorana Đinđića iznosi oko 250 miliona dinara.
Inače, u Nišu, u centru grada, do sada je kompletno uređen centralni gradski kolovoz, ulica Generala Milojka Lešjanina i Vožda Karađorđa, od ulice Kneginje Ljubice do ulice Kralja Stefana Prvovenčanog, a izvode se i radovi na rekonstrukciji Bulevara Cara Konstantina.

Sa završetkom radova na rekonstrukciji Bulevara doktora Zorana Đinđića, Niš će dobiti još jednu značajnu modernu saobraćajnicu, koja će doprineti bezbednosti vozača i pešaka i značajno poboljšati kvalitet saobraćaja.

Pročitajte i...