Niške vesti

Zaštita pešaka na Paliluli

zardinjereAktivnost rukovodstva opštine Palilula na uređenju saobraćajnica, posebno saobraćajnih raskrsnica i stvaranje uslova za bezbedno kretanje pešaka i redovno odvijanje saobraćaja u naseljima Gradske opštine Palilula, uspešno se ostvaruje.

Protekle nedelje je u naselju Delijski vis, na uglu ulica „Marina Držića“ i „Ljubomira Nikolića“, postavljeno 11 žardinjera. Ova investicija, vredna oko 35 hiljada dinara, omogućila je bezbedan prolaz pešaka na trotoaru. Po rečima predsednika opštine, prof.dr Igora Novakovića, koji je sa saradnicima obišao lokaciju, vrednos radova u finansijskom pogledu je mali ali je značaj projekta za stanovnike naselja veoma veliki.

U blizini je osnovna škola „Branko Miljković“,Ambulanta, veliki broj dece, učenika i studenata svakodnevno je izložen opasnosti od saobraćaja. Više godina nadležne ustanove, komunalna preduzeća ne sagledavaju probleme saobraćaja u ovom delu opštine Palilula- naglašava predsednik Novaković.

Program aktivnosti uređenja međublokovskog prostora i rešavanja zahteva građana u naseljima opštine Palilula svakodnevno se uspešno ostvaruje. Ovo je jedna od investicija koja doprinosi poboljšanju kvaliteta života stanovnika i primer je dobre saradnje građana i organizacije lokalne samouprave Grada Niša.

Tekst i foto:D.Vidojković

Pročitajte i...