NisCafe Tabloid

Vuković kriv za sve

Ivan VukovićTrenutno najaktuelnija tema svetskih medija nije mogući rat u Siriji, globalno zagrevanje, otopljavanje polarnih kapa ili tričarije poput gladne dece u Africi i istraživanja dubokog svemira, oči svetske javnosti uprte su u Niš, grad na jugu Srbije gde se, kako tvrde lokalni novinari, na sednici Odbora za imenovanja Skupštine Grada odlučuje sudbina civilizacije.

Odbor ovih dana razmatra imenovanje ozloglašenog teroriste i Beograđanina Ivana Vukovića na mesto direktora Narodnog Pozorišta, a odluka još nije doneta. Kao najveći problem za imenovanje Vukovića članovi Odbora navodili su njegovo radno iskustvo i stručnu spremu. I to što je Beograđanin.

Diskusiju su poveli odbornici Niške priče i Koalicije za Niš, Predrag Jelenković i Dragan Marković, a pridružila se predstavnica Demokratske stranke Jelena Filipović.

– Ovde, na Odboru za imenovanja, nije do sada donešena nijedna odluka protiv zakona. Ne bih sada nakon svega, kada znamo konkursne uslove, da dođemo u situaciju da donosimo neke odluke mimo zakona. Odbor bi trebalo da se drži slova zakona. A uslovi su jasni…

Molim lepo, kako može na čelu jedne ustanove kao što je pozorište da dođe čovek koji je završio pozorišnu režiju? Kakve to veze ima sa pozorištem? Što nije završio neki adekvatan fakultet? Recimo… Zaštitu na radu? I kakva je to ustanova Fakultet dramskih umetnosti? Kakva se znanja tamo stiču? Još je to beogradski fakultet. Da je iz Novog Pazara pa da mu progledamo kroz prste… – rekao je Marković iz Koalicije za Niš.

Predrag Jelenković je bio još precizniji.

– Vuković, sem što ima neadekvatnu stručnu spremu, nema ni dovoljno radnog iskustva u struci. Zamislite, on se bavio režiranjem tamo nekih predstava i radio drama umesto da stiče radni staž kao ostali kandidati. Mogao je, recimo, da vozi viljuškar ili bere višnje… Pa da nakrca tih neophodnih pet godina… Evo, jedan protivkandidat ima čak 25 godina rada u struci kao bravar u MIN-u. I to ga svakako čini kvalifikovanijim za obavaljanje poslova u pozorištu od Vukovića. O stručnoj spremi da ne govorim. Kakav bre FDU? Srednja mašinska je zakon!

vukovic-bitls
(Vuković je viđen u blizini neposredno pre raspada „Bitlsa“)

Na pitanje novinara NišCafe tabloida šta odbornika „Niške priče“ Dragana Aranđelovića Aru čini kompetentnim da bude predsednik nadzornog odbora Narodnog Pozorišta, Predrag Jelenković je revoltirano odgovorio:

– Molim vas, kako to možete da me pitate za kolegu i prijatelja? Jel znate koliko je on piratskih kaseta i CD-ova prodao? Toliko Vuković nema vlati kose na glavi! Ja kad dođem na sastanak odborničke grupe, prvo što pitam je „Aro, ima li neki narodnjaci?“

Kako NišCafe saznaje, Ivan Vuković je rešio da se stručno usavrši. Ovih dana je upisao kurs za bageristu.

Predrag Jelenković je to prokomentarisao na sledeći način:

– Eeeee… to već može! Bagerista. Takvog još nismo imali za direktora Pozorišta. Imali smo stolara, ginekologa i poslastičara… Da pomenem i bivšu direktorku koja ima neki kurs za izradu Barbi lutkica u Bugarskoj što ju je činilo savršenim kandidatom za direktora.

Jelenković je takođe napravio poređenje između sadašnjeg i bivšeg direktora.

Biljana Vujović je za razliku od Vukovića bila vrlo praktična i štedljiva. Ona pozove čuvenog dramskog pisca Biljanu Vujović da napiše dramski tekst, onda taj tekst da čuvenoj rediteljki Biljani Vujović da ga režira, a sve se to dešava u pozorištu čiji je direktor Biljana Vujović. Kada ovaj mali Beograđanin to uspe, nek mi se javi!

Svetska i niška javnost pomno prati šta će se desiti sa imenovanjem Vukovića. Barak Obama je zbog toga odložio napad na Siriju. Putin je prestao da pije votku. Kina je podigla borbenu gotovost. A Predrag Blagojević je sa „Zaječarskog“ prešao na „Jelen“.

vukovic-kenedi
(Vuković pored Kenedija)

Kriza se nastavlja. O svemu će vas ažurno obaveštavati Vukovićevi medijski sponzori: NišCafe Tabloid, Južne vesti i niško dopisništvo BLIC-a.

„Niška priča“

Srđan Pešić PešaEksluzivno za NišCafe tabloid Jelenković je izneo pravi razlog zašto su on i njegovi kolege istupili iz LDP-a i osnovali „Nišku priču“, kao glavnog krivca za raskol apostrofirao Srđana Pešića Pešu, predsednika južnog ogranka fan-kluba Cece Ražnatović.

– On nije normalan! Po ceo dan je vrteo jednu te istu Cecinu pesmu: „Pređi sa mnom na crveno“. Onda nam je čitao stihove pesama posvećenih Ceci. Pa je tražio da svi idemo na hodoćašće u Žitorađe. Kad je došao sa predlogom da svi pustimo kosu i napravimo frizuru kao Ceca shvatili smo da je dara preterala meru i odlučili da se otcepimo. Ja sam imao i zdravstvenih problema. Čim čujem neku Cecinu pesmu – sloši mi se u stomak.

Pročitajte i...