Niške vesti

VolimRadio u top 50

Volim radio

Global Entrepreneurship Week

Volimradio.rs iz Niša jedan je od 50 najinovativnijih novih projekata na svetu po oceni žirija StartupOpen takmičenja koje je deo Globalne nedelje preduzetništva (Global Entrepreneurship Week).

U konkurenciji je bilo nekoliko stotina projekata iz više od 60 zemalja, a žiri je, u potrazi za poslom budućnosti, prednost dao projektima sa najvećim potencijalom rasta.

Softver za Volimradio.rs razvio je Milan Đidara iz Niša, povezujući najstariji elektronski medij sa novim načinom komunikacije. Specifičnost ovog Internet servisa je u tome što je integrisan sa društvenim mrežama Facebookom i Twiterom, čime korisnicima pruža potpunu interaktivnost i mogućnost kreiranja sadržaja u više nivoa. Iako je projekat još u test fazi, moguće je registovati se i postaviti proflil, a predvidjeno je da softver, na osnovu podataka prikupljenih sa društvenih mreža, ali i tokom interakcije sa servisom, korisniku bira muziku po njegovom ukusu.

Ovakav servis pruža mogućnost ciljanog advertajzinga i to je ono što je privuklo pažnju žirija. Podaci o muzičkom ukusu, ali i ostalim interesovanjima korisnika omogućavaju oglašavačima da upute reklamu tačno onome koga to interesuje. To je ono u čemu strani investitori vide potencijal, imajući u vidu i planove proširenja na mobilne platforme. Među srpskim telekomunikacionim kompanijama nije bilo previše interesovanja.

Izabrani su projekti iz Demokratske Republike Kongo, Indije, Izraela, Italije, Kenije, Filipina, Portugalije, SAD i Srbije, a prema mišljenju žirija „ovih 50 kompanija predstavljaju najbolje i najpametnije primere današnjeg preduzetništva, koji drže ključ za podsticanje ekonomskog oporavka i održivog rasta.“

Listu izabranih projekata možete pogledati na http://startupopen.com/gew50for2011/, a saopšenje žirija na http://unleashingideas.org/press-releases/startup-open-competition-recognizes-50-most-promising-startups-around-world.

Volim radio slušajte i gledajte na www.volimradio.rs

Pročitajte i...