Kultura i umetnost

VLADIMIR ILIĆ – Lenjin

Vladimir Ilić – roden 20.12 1973. u Knjaževcu gde je završio osnovnu školu i gimnaziju, kao i nižu muzičku školu. Apsolvent biologije u Kragujevcu zauvek, završio TV režiju u radionici 16:9 (RTS obrazovni centar) 2000 godine kada se doseljava u Niš gde počinje da radi na većini lokalnih i regionalnih televizija kao snimatelj, montažer i realizator programa (GLOBAL, TV 5, BANKER TV, BELLEAMIE TV).

Autor mnogih dokumentarnih i kratkih igranih filmova, alternativnih i komercijalnih tv programa. Autor i mnogih muzičkih spotova.

Izdvajamo saradnju sa Markom Markovićem – DESIBE i njegovom trash produkcijom „BULSHIT“. Autor kultnih alternativnih TV emisija „AVEŽ PASA (imaginarno – dokumentarni program)“, Nekulturno Umetnicko Društvo NUD, POSETIOCI…

Dobitnik više nagrada na medunarodnim festivalima kratkog filma.
Izdvajamo:

  • prvu nagradu i nagradu publike za kratki film *Bruce Lee* u Mostaru(Medunarodni Festival Kratkog Filma Mostar) i finale Interfest Berlin 2005
  • drugu nagradu na svetosavskom sajmu knjiga u Nišu za multimedijalnu prezentaciju „Nasledje Niša“ u koprodukciji sa REZ produkcijom.
  • oficijelnu selekciju za emitovanje na svetskom prvenstvu u Fudbalu 2006. sa kratkim filmom „Majka“.
  • Osnivač obrazovnog kvoruma za filmska i TV zanimanja – kreativnih radionica filma i televizije (OK_1 2005, OK_DOC 2009)
  • Osnivač i direktor FREENETWORLD INTERNACIONALNOG FILMSKOG FESTIVALA (2008 – 2011) i programa CINEMA CAFE i CINEMA CAFE ON TOUR (2009).
  • Osnivač i član upravnog odbora E-TVRDJAVA FESTIVALA.

Bavi se elektronskom muzikom pod imenom lenjin2. Aktivan je član eksperimentalne muzičke grupe T.R.I.P. Povremeno piše poeziju, kratke priče, voli plivanje i druženje.

Voli da otkriva mlade kreativne ljude i da im nesebicno pomaze.

MAnijak na internetu a i u zivotu.
Jednostavno budala ali dobar covek. :))) (napisao autor lično)

Pročitajte i...