Kulturna dešavanja

Veče romantičnih sonata

fuU sredu, 11. decembra, održaće se Veče romantičnih sonata na kome će nastupiti flautistkinja Anđela Bratić, docent Fakulteta umetnosti u Nišu i pijanista Bojan Mladenović, viši umetnički saradnik Fakulteta umetnosti u Nišu. Na programu su sonate Šuberta, Franka kao i fantazija Brićaldija.

Anđela Bratić magistarske studije (Konzertexamen) završava na Univerzitetu „Johannes Gutenberg“ (Hochschule für Musik) u Mainzu. Usavršavala se na majstorskim kursevima kod eminentnih flautista i pedagoga a 2009.godine finansirana od strane Austrijskog ministarstva za nauku i kulturu boravila je na stručnom usavršavanju u Beču kod prof. Dieter Flurija, soliste Bečke filharmonije. Dobitnik je više Republičkih i međunarodnih nagrada.

Nastupala je na konceratima resitalskog tipa u Nemačkoj, Grčkoj, Italiji, Švedskoj, Austriji, Francuskoj, Sloveniji, Makedoniji, Českoj, Vijetnamu, Rusiji, Madjarskoj, USA, Južnoj Koreji. Održala je Master seminare je u Srbiji, Grckoj i Južnoj Koreji. 2011.godine sa velikim uspehom, izvela je premijerno kompozicije srpskih kompozitora na 39. svetskoj konvenciji flautista u Americi, Šarlot, Severna Karolina. 2013. godine održala je resital u Milenijum Sali, čuvenog „Kenedi centra“ u Vašingtonu.

Bojan Mladenović specijalizirao 2013. godine na Odseku za klavir FMU u Beogradu. Stručno se usavršavao na kursevima eminentnih pijanista. Njegova intenzivna umetnička delatnost ogleda se u veoma čestim javnim nastupima. Nastupao je sa Niškim simfonijskim orkestrom i orkestrom Imperio kao solista, kamernim orkestrom Constantinus, trijom Constantinus, trijom Anima, trijom Niški virtuozi, kvintetom Niški solisti, ali i sa mnogim kolegama i studentima pojedinačno.

Osim brojnih koncerata u prestižnim koncertnim dvoranama u zemlji, nastupao je i u Italiji, Sloveniji, BiH i Makedoniji. Učestvovao je na muzičkim festivalima NIMUS, Nishville, Spectrum (Slovenija), ArtLink festival mladih talenata, Sarajevska zima (BiH), a svirao je i na pet koncerata u okviru projekta Nacionalna koncertna sezona kao i na više koncerata u okviru Koncertne sezone FU Niš.

Koncert će se održati u Koncertno – izložbenom prostoru FU (Knjaževačka 2a) sa početkom od 20 časova.

Pročitajte i...