Koncerti

Vasil Hadžimanov Band u Nišu

vasilVasilova ideja o kombinovanju balkanskih tradicionalnih, folk ritmova i zapadnih, modernih muzičkih stilova (jazz, funk, rock, world music…) u njegovoj muzici je u potpunosti autentična i predstavlja nov pristup džez muzici.

2001. godine, Vasil Hadzimanov Band izbacuje prvi album pod nazivom „11 razloga za…“, pod etiketom PGP-RTS. Prvi tiraž se rasprodao za samo tri meseca. Takođe su za svoj prvenac osvojili nagradu Beovizije 2002 za Najbolji debi album 2002. godine.

Leta 2002. godine, Vasil Hadzimanov Band se pridružuje Goranu Paskaljeviću i njegovoj filmskoj ekipi na snimanju dokumentarnog filma o Beogradu za ARTE televiziju. Vasil je komponovao muziku, a bend je, predvođen njihovim perkusionistom Bojanom Ivkovićem, glumio i svirao muziku u filmu. Vasilova muzika se takođe može čuti u filmu „011 Belgrade“, mladog austrijskog režisera Michael Pfeifenberger-a, kao i u filmu Raše Andrića „Kad porastem biću kengur“.

2003. godine objavljuju drugi CD „Kafanki“, opet pod okriljem PGP-RTS-a, koji uspešno promovišu širom Evrope. Za ovaj album, bend osvaja nagradu na festivalu Sunčane skale 2003 za Najbolji instrumentalni album 2003 godine.

Subota, 19.07.2014. godine, 21h, dvorište Banovine.

Karte po ceni od 500 dinara možete kupiti na sledećim mestima:
Irish Pub Crazy Horse
Letnja pozornica
Happy House
Caffe No-No
Clock Travel

Pročitajte i...