Clubbing

Valique i Funky Junkie

valiValiqueova karijera je toliko bogata da je tesko opisati u par recenica. Krenuo je kao aranzer i producent jos sredinom 90-ih, i za sve vreme svoje karijere ucestvovao je u razlicitim muzickim projektima – od etno i filmske muzike, preko house i nu jazz/breaks produkcije do jungle zvuka.

2005. Godine, povodom 60 godina pobede nad fasizmom, zajedno sa poznatom ruskom glumicom i pevacicom Nalijom Bondarenko izdaje album pod nazivom „For the father’s land“ gde u sasvim novim i modernim nu jazz aranzmanima obradjuje najpoznatije ruske pesme iz doba Drugog Svetskog Rata. Album je doziveo veliki uspeh, kako u Rusiji, tako i u inostranstvu. Odmah nakon toga potpisuje ugovor sa prestiznom nu funk/nu jazz izdavackom kucom „Freestyle“ za koju izdaje album „R.A.W.“ i nekoliko singlova koji dobijaju veliki odjek medju fanovima te muzike. Istovremeno izdaje i par zapazenih singolva za svoj label „Iskradisco“.

Od tada je krenuo sa snimanjem i produkcijom nu funk/nu disco/deep house muzike, a ovog meseca bi trebalo da mu izadje i novi album pod nazivom „Ever so far“ za poznatu nemacku etiketu „INFRAcom!“.

Osim svoje produkcije, radio je i remikse za RHCP, Sex Pistols, Led Zeppelin, Jefferson Airplane, The Kinks, U2, Sly & The Family Stone, Jimmy Hendrixa i jos mnogo drugih. Ovo mu je prvi dolazak u Srbiju I gostovace bas u Nisu u klubu „Feedback“.

Drustvo za miks pultom ce mu praviti njegov njegov prijatelj i poznati niski DJ i kolekcionar ploca, Funky Junkie (Selected DJs).

Karte ce se prodavati na ulazu po ceni od 200 dinara.

Pročitajte i...