Niške vesti

UNIQA Kamion zdravlja obišao je Niš

uniqaJedinstveni MedUNIQA mobilni centar za brigu o zdravlju stigao je u Srbiju. Tokom nedelju dana, obišao je veće gradove Srbije i pružio besplatne medicinske preglede svim zainteresovanim građanima.

Kamion zdravlja svečano je otvorila Milena Zečević, predstavnica UNIQA osiguranja, koja je novinarima predstavila važnost zdravstvene prevencije i ukazala na važnost redovne brige o zdravlju koje treba da postane deo naše svakodnevice. Svi prisutni građani su imali prilike da nauče veštine Joge smeha od Olivere Radovanović i uvere se u njen blagotvorni efekat, dok je Dr Feelgood održao predavanje o zdravim navikama u ishrani i važnosti fizičke aktivnosti i vežbanja.

MedUNIQA mobilni centar za brigu o zdravlju je jedan od samo sedam takvih kamiona na svetu, koji zbog svog jedinstvenog dizajna predstavlja pravu atrakciju. Dugačak je 16,5 metara, težak 35 tona, a zahvaljujući najsavremenijoj tehnologiji za samo 2 sata pretvara se u ordinaciju veličine 60 m2.

U UNIQA senzacionalnom kamionu, nalazi se najsavremenija oprema za preventivne preglede, smeštena u nekoliko ordinacija. Tom prilikom građani su mogli besplatno da provere celokupno stanje organizma. Kompletan preventivni pregled obuhvata EKG, ultrazvuk abdomena, srca, štitne žlezde, zatim analizu krvi, pregled oftalmologa, pregled mladeža, kao i savete za pravilnu ishranu i fizičku aktivnost.

kamion-uniqua2

Stručni tim UNIQA kamiona zdravlja čini 15 profesionalaca – doktora i drugog medicinskog osoblja koji su pored pregleda pacijenata, pružali savete za očuvanje i poboljšanje zdravlja. Zbog velikog interesovanja, UNIQA je omogućila svim građanima koji nisu stigli da se prijave za pregled u kamionu, da u šatorima pored kamiona dodatno izmere nivo šećera u krvi i krvni pritisak.

Takođe, građani zainteresovani za MedUNIQA zdravstveno osiguranje koji su nam ostavili svoj kontakt, na poklon su dobili vaučere za besplatnu analizu krvi ili sistematski pregled. MedUNIQA dobrovoljno zdravstveno osiguranje, građanima obezbeđuje pokriće svih troškova lečenja u preko 450 najboljih privatnih i državnih zdravstvenih ustanova u 55 gradova, uz dostupnost lekara 24 časa dnevno.

Pročitajte i...