Spomenici Srbije
ExeNet - Najveći internet provajder u Nišu
Uklanjanje deponija na Bubnju

Uklanjanje deponija na Bubnju

deponije-bubanj U okviru projekta “Uređenje zelenih površina u gradu i na selu”, koji ostvaruje Volonterski centar u Nišu, u partnerstvu sa neformalnom grupom Kobra u Donjoj Trnavi, ovog vikenda održana je akcija čišćenje divljih deponija po obodu parka «Bubanj». Ova aktivnost je uspešno realizovana pod pokroviteljstvom Gradske opštine Palilula” i uz podršku medijske “EKOpolis mreže”, koja je promoter planetarne ekološke kampanje “Očistimo svet-CUW 2010”.

Gradska opština Palilula je starteški zainteresovana za očuvanje životne sredine kao i uklanjanje posledica nebrige ljudi – kaže Boban Mikić, člana Veća opštine Palilula. Jedan od prostora koji je u Gradu neopravdano zapostavljen je i spomen park «Bubanj» u naselju «Ledena stena». Naš cilj je bio, da tokom ove aktivnosti damo podršku mladima i promovišemo ulogu i značaj nevladinog sektora. Zbog toga smo ovde sa predstavnicima nevladinih organizacija kao što su Volonterski centar, neformanlna grupa «Kobre», «Zo Planet», «EKOpolis», “Ozeleni i ti”. Upravo mladi ljudi, volonteri na najbolji način pokazuju da su onaj deo odgovornog društva koji brine o svom životnom okruženju.

Po rečima Milica Mitrović, koordinatorke aktivnosti iz Volonterskog centra, učesnici akcije “Uređenje zelenih površina u gradu i na selu” vredno su radili od 11:00 do 14:00 sati na rasčišćavanju divljih deponija i postavljanju kućica za ptice na lokaciji: Spomen park “Bubanj”, u delu između OŠ “Bubanjski heroji” i specijalne škole “Bubanj”, iz ulice Bubanjski Heroji u naselju “Ledena Stena” gradske opštine Palilula.

Vredne ruke naših mladih sugrađana u lepom sunčanom danu, sakupile su veliku količinu otpada, pretežno plastične ambalaže ali i kućnog otpada koji su nesavesni građani odložili gde mu mesto nije.

Ostavi komentar