Niške vesti

Ugasimo mrak

mrakU četvrtak, 2. oktobra od 14 sati na Trgu kralja Milana biće organizovan protest „Ugasimo mrak! Protest protiv neosvetljenog Niša“ zbog isključenja ulične rasvete u gradu.
Nišlija Aleksandar Ilić pozvao je sugrađane na miran protest preko Fejsbuka pošto je zbog neplaćanja struje Grada, Niš bez ulične rasvete.

Mislim da je pravo vreme da građani izađu i kažu dosta je bilo, vreme je da Grad Niš bude svetlo Srbije, koje će ugasiti mrak u Srbiji. Posledice koje neodgovorno ponašanje EPS-a i grada mogu imati po građane su velike, jer se mrakom u velikom gradu ugrožava bezbednost svih. Izađimo i recimo dosta je bilo, upalimo svetlo u našem gradu! – navodi se na pozivu na događaj.

Kako piše u pozivu, „događaj je zamišljen kao mirno okupljanje u centru grada sa kratkom šetnjom do Gradske kuće, gde će građani predati zahtev da grad i građani budu zaštićeni bahatosti pojedinaca, kako bismo u budućnosti bili zaštićeni povratka u kameno doba“.

Organizator ovog protesta, kako je napisao na Fejsbuku, očekuje da se okupljenima obrati i gradonačelnik Zoran Perišić i kaže „zbog čega novac poreskih obveznika nije trošen na ono na šta je potrebno“.

Zvanična stranica protesta na Facebooku – Ugasmo mrak

Južne Vesti

Pročitajte i...