Promocije, sajmovi, festivali

Treći sajam automobila u Nišu

auto-moto-fest-2011Treći sajam automobila, motora i prateće opreme u Nišu. Hala Čair od 7. do 9. oktobra 2011. godine.

Svečano otvaranje sajma je planirano u petak 7. oktobra od strane Gradonačelnika Grada Niša Miloša Simonovića.
Sajam automobila, motora i prateće opreme je od velikog značaja, kako za grad Niš, tako i za čitav jugoistočni region Srbije. Na oko 3000 m2 unutrašnjeg i 1000 m2 spoljašnjeg prostora, naći će se veliki broj niških distributera i prodavaca automobila, motora i prateće opreme.

Izlagači će predstaviti najnovije modele sledećih auto – brendova: Audi, Seat, Mercedes, Renault, Peugeot, Škoda, Mazda, Hyundai, Fiat, BMW, Mini, Opel, Chevrolet, Toyota, Kia, Dacia, Citroen, Nissan i Chery.

Na platou oko hale Čair biće izloženi modeli dostavnog i teretnog programa: Iveco, Renault, Dacia, Peugeot, Mercedes i Fiat, a što se dvotočkaša tiče, biće predstavljeni modeli Yamaha-e i Peugeot-a.

BMW će premijerno u Srbiji predstaviti najnoviji model serije 1, dok će Kia izložiti model Rio i Pikant, koji će takođe biti srpske premijere.

Veliki broj modela ostalih brendova automobila doživeće nišku premijeru. Izdvajamo Peugeot 508, Peugeot 308 restilizovani, BMW X3, Chevrolet Aveo, petovratni Chevrolet Cruze, Hyundai Veloster, Elantra i i40, Renault Latitude, Fiat Linea i Panda, Audi A6 itd.

Banke i lizing kuće će povoljnim uslovima kredita i lizinga pokušati da privuku mnogobrojne posetioce, kojih će, prema našim očekivanjima, biti više od 50.000 za ova tri dana održavanja sajma. Prvi sajam 2009. godine posetilo je više od 30.000 posetilaca a drugi sajam, 2010. godine – koji je trajao 5 dana – posetilo je oko 50.000 ljudi. Po tome se zaključuje da sajam polako ali sigurno uzima maha i da već počinje da se doživljava kao tradicionalni događaj u ovom delu Srbije.

Na Sajmu će učestvovati i mnogobrojni prodavci prateće opreme i delova za automobile i motore, a u planu su i prateće manifestacije, koje će upotpuniti i oplemeniti to trodnevno dešavanje. Turistička Organizacija Niša će i ove godine, kao i prethodne dve, uručiti nagrade za najbolje uređen štand kao i za najlepšu hostesu sajma 2011. godine.
Mnogobrojni Prijatelji sajma će se potruditi da svim posetiocima omoguće određene usluge i poklone iz svoje branše i delatnosti, pa će svako na ovom sajmu naći za sebe po nešto.

Cilj je da sajam automobila u Nišu postane, na samo izložbeno – komercijalna manifestacija, već manifestacija koja povezuje ljude i čini da se svako oseti posebnim. Zato se City Marketing Centar trudi da svaka godina održavanja sajma donese nešto novo.

Pročitajte i...