Koncerti

The Frajle u Nišu

The Frajle The Frajle ženski, akustični bend iz Novog Sada nastao 2009.godine.Bend izvodi velike hitove pop, rok, r’n’b i i soul muzike, kako stranih, tako i izvođača sa naših prostora.Originalnim aranžmanima, višeglasnim interpretacijama, atraktivnom pojavom i harizmom koja pleni, osvojile su velike simpatije publike širom naše zemlje. Jedinstvene na našoj muzičkoj sceni, The Frajle spremaju autorski materijal koji će prezentovati 2010.god.

U Nišu će nastupiti 24. juna od 21h u kafeu Pozornica u Tvrđavi. Cena ulaznice je 200 dinara a prodajna mesta su: caffe Letnja Pozornica, caffe Bombay, Happy House, Goldys park Svetog Save.

The Frajle:

Marija Mirković ( vokal i gitara )-Rođena 1983. u Prištini.Gitaru svira od 17-te godine. 2006-te osniva bend Mar’n’B koji pored klupske kaver svirke zapaženo radi i na autorskom planu.Zapaženi nastupi: „Budvanski festival ’07“ , „Zrenjaninski festival ’05“, Festival „Stari Grad“ u Novom Pazaru ’07, gde se Marija pojavljuje kao mladi kompozitor i tekstopisac.Trenutno sa svojom bandom Mar’n’B radi na prvom studijskom albumu koji se očekuje 2010.god.

Nataša Mihajlović ( vokal )- Rođena 1979.god. u Novom Sadu.Pohađala solo
(prof. Milica Stojadinović) i jazz pevanje (Summer Berkeley School in Perugia, 2005god.).Iskustvo klupskih , kaver svirki sticala u najpoznatijim klubovima širom naše zemlje, ali i u svetskim poznatim klubovima u Egipatu, Grckoj, Italiji. Autorski rad premijerno je prezentovala na „Sunflower Festivalu“ u Zrenjaninu 2004.godine i osvojila Nagradu Novinara.Članica je benda Magic Buzz.

Nevena(vokal i gitara) i Jelena Buča (vokal) -Rođene u Somboru 1978.god. i 1981.god. Nevena svira gitaru od svoje 13-te godine.Osnivaju grupu Big Sisters 2004.god. koja izvodi velike hitove od 30-tih godina do današnjih dana u originalnim aranžmanima sa vatrenim scenskim nastupom, koji sadrži elemente kabarea i mjuzikla.
Pored klupske svirke, Big Sisters radi i na autorskom materijalu koji su prezentovale na festivalima i osvojile nagrade: „Pan Music“ festival u Pančevu, „Sunflower“ festival u Zrenjaninu 2006. godine ( Nagrada akreditovanih novinara ), „Famus“ 2005.god. (Nagrada za najbolji tekst i treća nagrada žirija) itd.
Pored autorskog rada i klupskih svirki sestre su članice sastava „EKV Revisited“ Ivana Fece Firčija , takođe su glumci i pevači u Prvom Srpsko-Ciganskom mjuziklu na svetu, „A Gipsy Prayer For The South“, u režiji Zorana Tairovića, koji je premijerno bio izveden na najvećem svetskom internacionalnom festivalu umetnosti u Edinburgu, (Škotska), u glavnoj, Frindž selekciji, avgusta 2008.godine.
Višegodišnje studijsko iskustvo stekle su radeći prateće vokale mnogim izvođačima (Jelena Tomašević, Novosadski Brass orkestar, Dušan Zrnić itd.), kao i radeći muzičke reklame, džinglove.Kompozitori i tekstopisci su u svom autorskom radu, kao i u projektima za druge.