Clubbing

Tehnologija

tehnologijaU eri visoke tehnologije sve napreduje enormnom brzinom, pa i muzika. Naredne subote će nam gosti kluba Scena predstaviti spoj čoveka i tehnologije kroz muziku. Ctrl a.k.a. Aleksandar Milic //BAUK// i DZJ //SYSTEM ERROR//

Aleksandar Milic je rodjen u Nisu 1984. godine.
Prvi kontakt sa zvukom imao je veoma rano, eksperimentisuci sa klavijaturom koju je dobio kao rodjendanski poklon. Naravno, njega nije interesovao samo zvuk kao takav, vec i kako ti zvuci nastaju i kako se sa njima moze stvoriti nesto novo, jedinstveno, drugacije

Taj afinitet da istrazuje, kasnije se pretvorio u muzicku produkciju. Tada, nakon slusanja razlicitih muzickih zanrova i prvih poseta andergraund tehno zurkama u klubu Groov 2001., sebe je pronasao u elektronskoj muzici. Od tada je zarazen tehno zvukom u razlicitim podzanrovima.

Nakon sto je 2002. osnovao organizaciju „MindResearch“, radio je sa vecinom lokalnih didzejeva kao sto su Zaza (mass illusion), Pedja i Vukadin (tektonika), Spirko (fabrika), Needlework , Concrete Djz i Filthfunk ekipa, Wladimir Urdow (kinetic level 07), TECH a TECH Djz i bio je podrska mnogim poznatim imenima na tehno sceni kao sto su Dejan Milicevic, Milos Pavlovic, Gordan Paunovic, Jell Ford, Danilo Vigorito, Brenda Russel, Patrik Skoog aka Agaric, Veztax. Nastupao je na lokalnim muzickim festivalima „Nisomnia“, „Beer Fest“, „e-tvrdjava“, a sada je clan nishke organizacije .B.A.U.K. koja se pored muzickih bavi i drugim drustveno-odgovornim aktivnostima.

Nakon duzeg perioda u kome je bio poznat kao ljubitelj vinila i gramofona, osluskujuci najpre sebe i svoju viziju zvuka koji neguje i prezentuje, resio je da napravi iskorak u pogledu opreme koju koristi na pultu te je od nedavno zaljubljenik u digitalnu sferu djinga i njene neogranicene mogucnosti. Kao plod toga, nastao je njegov projekat Ctrl koji predstavlja novi vid prezentovanja tehno zvuka u uvek drugacijem, neocekivanom i autenticnom sklopu i dozivljaju.

Velibor Stevanovic aka DZJ, rodjen je 5. Jula 1985. u Nisu.
Jos kao vrlo mlad pokazuje interesovanje za muziku. U svojoj 13.oj godini upoznaje svet elektronske muzike i gotovo u isti mah se zaljubljuje u istu. Svoj prvi „DJ nastup“ imao je sa nepunih 17. godina na privatnoj zurci jednog od svojih prijatelja. Prvi zvanicni nastup, avgusta 2006. u malom gradskom klubu.

Kasnije se, kao 4. clan prikljucuje „InputMusic“ ekipi, koja je za cilj imala promociju, ocuvanje i sirenje techno kulture u juznom delu Srbije. Nakon serija uspesnih desavanja u regionu, krajem 2008. godine ekipa se rastura i DZJ krece svojim putem.

Na leto 2009. dobija rezidenturu u klubu „Brod“ u okviru koje nastavlja sa promovisanjem techno kulture, pruzajuci posetiocima mogucnost da putem prezentovanih dokumentarnih filmova na tu temu saznaju kako je ovaj muzicki pravac nastao i razvijao se, a kasnije u drugom delu veceri kroz svoj, kao i DJ set gostiju, pokaze u sta je techno zvuk evoluirao do danas.

Gotovo u isto vreme prelazi sa analogne na digitalnu tehniku miksa i gramofone zamenjuje softverom (Traktor) i koristi sve njegove mogucnosti i prednosti.

2010. su njegovi mixevi svirali i na svetskim internet radio stanicama poput „Pure.FM“, „Frisky radio“, kao i domaci „Koncept Radio“. Iste godine je bukiran na oba Niska festivala. Drugo vece E-Tvrdjave je na veliku zalost otkazano, ali je otvorio (takodje drugo vece) Nisomnie 2010. Krajem novembra iste godine, ozvanicena je i saradnja Aleksandra Milica i DZJ-a pod zajednickim imenom „Tehnolozi“, vrlo uspesnom zurkom uz podrshku .B.A.U.K. ekipe i kluba Base.

„Inficiran“ zvukom DJeva i producenata kao sto su: Speedy J, Chris Liebing, Adam Beyer, Richie Hawtin, Umek, Eric Sneo, Mauro Picotto i mnogi drugi, gradi svoj muzicki stil. Karakterise ga dubok, tvrd i pomalo trippy zvuk… Jednom recju: TECHNO !

Ulaz slobodan

Pročitajte i...