Niške vesti

Štrajk fudbalera Radničkog

cair Posle dva slobodna dana fudbaleri niškog Radničkog, u vreme kad je bio zakazan trening, okupili su se na stadionu, ali nisu trenirali. Posle petnaestak minuta su, umesto da izađu na teren, otišli kućama. Tako je počeo štrajk fudbalera niškog srpskoligaša, zbog velikog broja neispunjenih obaveza.

„Očekivali smo i iskreno se nadali da će nešto biti preduzeto i da će se nešto promeniti u odnosu na prošlu nedelju i period pred utakmicu sa Slogom iz Despotovca. Još u četvrtak upozorili smo rukovodstvo da nećemo biti u mogućnosti da izvršavamo obaveze jer nismo dobili plate. Poslednju smo primili za maj, klub nam duguje za premije, za rate ugovora,“ rekao je kapiten Predrag Stamenković u ime saigrača.

Stamenković je izrazio nadu da će odgovorni za ovu situaciju već u sredu nešto ozbiljnije preduzeti.

„Imamo iza sebe sjajne rezultate, sedam pobeda i remi. Bilo bi loše da ovo što se događa poremeti atmosferu i ugrozi naše pozicije, samim tim i cilj, povratak u Prvu ligu,“ kaže Stamenković.

Kapiten Radničkog je ponovio da je u svlačionici, posle pobede protiv Sloge, dr Dragoslav Bošković, za koga je sredinom prošle sedmice, rečeno da je podneo ostavku, „pružio podršku fudbalerima u njihovim zahtevima“.

Izvor: B92

Pročitajte i...