Koncerti, Niška muzička scena, Niške vesti

Stereo Banana objavili treći album „Niške strasti“

Početna / Dešavanja u Nišu / Koncerti / Stereo Banana objavili treći album „Niške strasti“
niške strasti

Niški dvojac Stereo Banana objavio je treći po redu album pod nazivom “Niške strasti”. Posle sedam godina pripreme i snimanja.

U svom maniru, ovaj popularni muzički dvojac koji čine Marko Anđelković Naopak i Nemanja Nedeljković Nemus, vodi slušaoce kroz čak 14 novih pesama. Kroz različite muzičke žanrove i široki spektar gradskih tema južne prestonice.

Naslovu albuma je je kumovao Mario (Nojz) iz sastava Who See i ime potpuno odgovara atmosferi i sadržaju albuma. Poučeni dosadašnjim iskustvom da pesme koje nemaju svoj video uglavnom prođu nekako ispod radara publike, u samom finišu izrade albuma smo se odlučili da uradimo jedinstvene vizuale za svaku pesmu sa albuma. Za par numera smo snimili spotove, a ostale su uglavnom mešavina animacija i ilustracija, a oslikavaju tekstove pesama – ističe Nemanja Nedeljković – Nemus.

Singl “Hare hare” već uveliko je hit na radio stanicama ovog leta.

Režiju spota “Ona gi voli da gi macka” potpisuje Darko Ković. U spotu se se pojavljuju glumice Miona Marković (Močvara, Žigosani u reketu) i Maja Banković (Narodno pozorište Niš) potpisuje Darko Ković.

Za pesmu “Krindž” bend je na festivalu Muzzik Video Awards osvojio nagradu za najbolji spot 2021. godine. Isto tako i nagradu za najbolju glavnu ulogu (Janko Bošković) u spotu.

Animaciju i ilustracije u pratećim video spotovima potpisuj mladi umetnici Ilija Ristić i Nebojša Mrak.

Stereo Banana

Svojevrsna muzička senzacija koja već više od decenije nastupa na velikim i malim binama širom regiona.

Stereo Banana planira veliki promotivni koncert 24. septembra u Banovini u Nišu. Tokom avgusta su potvđeni i pripremni nastupi u Pančevu i na 3D Festu u Prokuplju.

Novi album Stereo Banane “Niške strasti” dostupan je na streaming platformama. Izdanje je objavila mlada diskografska kuća Midget Unit Records.

Pročitajte i...