Koncerti, Niška muzička scena, Niške vesti

Stereo Banana objavili treći album „Niške strasti“

niške strasti

Niški dvojac Stereo Banana objavio je treći po redu album pod nazivom “Niške strasti”. Posle sedam godina pripreme i snimanja.

U svom maniru, ovaj popularni muzički dvojac koji čine Marko Anđelković Naopak i Nemanja Nedeljković Nemus, vodi slušaoce kroz čak 14 novih pesama. Kroz različite muzičke žanrove i široki spektar gradskih tema južne prestonice.

Naslovu albuma je je kumovao Mario (Nojz) iz sastava Who See i ime potpuno odgovara atmosferi i sadržaju albuma. Poučeni dosadašnjim iskustvom da pesme koje nemaju svoj video uglavnom prođu nekako ispod radara publike, u samom finišu izrade albuma smo se odlučili da uradimo jedinstvene vizuale za svaku pesmu sa albuma. Za par numera smo snimili spotove, a ostale su uglavnom mešavina animacija i ilustracija, a oslikavaju tekstove pesama – ističe Nemanja Nedeljković – Nemus.

Singl “Hare hare” već uveliko je hit na radio stanicama ovog leta.

Režiju spota “Ona gi voli da gi macka” potpisuje Darko Ković. U spotu se se pojavljuju glumice Miona Marković (Močvara, Žigosani u reketu) i Maja Banković (Narodno pozorište Niš) potpisuje Darko Ković.

Za pesmu “Krindž” bend je na festivalu Muzzik Video Awards osvojio nagradu za najbolji spot 2021. godine. Isto tako i nagradu za najbolju glavnu ulogu (Janko Bošković) u spotu.

Animaciju i ilustracije u pratećim video spotovima potpisuj mladi umetnici Ilija Ristić i Nebojša Mrak.

Stereo Banana

Svojevrsna muzička senzacija koja već više od decenije nastupa na velikim i malim binama širom regiona.

Stereo Banana planira veliki promotivni koncert 24. septembra u Banovini u Nišu. Tokom avgusta su potvđeni i pripremni nastupi u Pančevu i na 3D Festu u Prokuplju.

Novi album Stereo Banane “Niške strasti” dostupan je na streaming platformama. Izdanje je objavila mlada diskografska kuća Midget Unit Records.

Pročitajte i...