Promocije, sajmovi, festivali

Sedmi festival čaja

Festival čaja u NišuObaveštavamo Vas da će se tradicionalni 07. FESTIVAL ČAJA održati od 10. do 14. marta 2010.godine u Nišu u prostoru Belog Hola Kluba Vojske.

Svečanost Otvaranja festivala je u sredu,10. marta u 13 časova.
Festival je promotivno-edukativnog karaktera i deo je velikog projekta FPA „Živeti sa prirodom“ koji je podržan od Ministarstva poljoprivrede i Ministarstva ekologije Vlade Republike Srbije.
Dvadesetpetoro izlagaca iz Srbije, Republike Bosne I Hercegovine, BJR Makedonije, Republike Slovenije…Na festivalu će biti organizovane tribine u saradnji sa stručnim i ekološkim udruženjima, predavanja, prezentacije, promocije, sastanci sa odgovarajucim institucijama. Na festivalu se izlažu proizvodi od lekovitog, aromatičnog i začinskog bilja, kao što su čajevi za uživanje, lekoviti čajevi, razni začini i proizvodi od njih, kozmetički, medicinski i drugi proizvodi od lekovitog i aromatčnog bilja, ambalaža za iste i drugi proizvodi, literatura, časopisi…

Festival je prodajnog karaktera.

Ulaz za posetioce je besplatan, radno vreme festivala je od 10.00h.-19.00h.

Na 07. Festivalu Čaja, tradicionalno održaće se takmičenje za dodelu priznanja NAJ ČAJ, Naj dizajn, najbolji nastup, inovaciju. Pobednici u kategorijama pored plaketa i umetnički rad „Zlatni čajnik“.

Generalni pokrovitelj festivala je USAID Agribusiness Projekt,Pokrovitelj Zavod za zastitu prirode Srbije, generalni sponzor Centroproizvod, a zlatni sponzor ADONIS.

Osnovni CILJ ove jedinstvene manifestacije je da upozna poslovnu i širu javnost sa raspoloživim prirodnim resursima i obimu njihove eksplatacije u Srbiji; kvalitetom, asortimanom i posebnim odlikama lekovitog,aromaticnog bilja koje je prisutno na tržistu; podstakne ostvarivanje regionalne i medjunarodne saradnje; doprinese povećanju plasmana proizvoda, izvozu na ino-tržište; većoj upotrebi lekovitog i aromaticnog bilja u domaćinstvima i da i na ovaj način uzmu aktivno učešće u ostvarivanju misije «za humanije gradove i zdraviji zivot u njima.

Pročitajte i...