Niške vesti

Sagem izabrao lokaciju u Nišu

sagem Delegacija Grada Niša razgovarala je sa predstavnicima francuske kompanije „Sagem“ o daljoj realizaciji poslovnih planova u Nišu. Tokom razgovora potvrđeno je da će investicija francuskog proizvođača elektronske i komunikacione opreme visoke tehnologije biti realizovana tokom 2011. godine. Jedna od najvažnijih tema razgovora bila je izbor lokacije na kojoj će graditi fabriku u Nišu. Kompaniji „Sagem“ ponuđeno je više lokacija za otvaranje fabrike, među kojima su radna zona „Donje Međurovo“ i prostor „Elektronske industrije“. Predstavnici kompanije „Sagem“ izjasnili su se da će investiciju realizovati u radnoj zoni „Donje Međurovo“. Dogovoreno je da francuski proizvođač elektronske opreme do kraja godine odluči da li će planirana poslovna aktivnost biti realizovana kao braunfild ili grinfild investicija.

Na sastanku je rečeno da će investicija biti realizovana u dve faze. U prvoj fazi biće opremljen objekat površine od 3.000 do 4.000 m2 u kome će se zaposliti do 200 radnika. Tokom druge faze biće pokrenuta proizvodnja na 10.000 m2 etara u kojoj će raditi do 500 radnika. Sledeći korak su pregovori sa Vladom Srbije o dodeli subvencija za realizaciju ove investicije.

Vlada Srbije i Grad Niš potpisali su sa francuskom kompanijom „Sagem“ Protokol o saradnji kojim se omogućava otvaranje pogona za proizvodnju električnih brojila francuske kompanije u niškoj „Elektronskoj industriji“. Postoji mogućnost da francuska kompanija u novootvorenoj fabrici proizvodi i komponente neophodne za digitalizaciju televizijskog prijema.

Izvor: Ekapija

Pročitajte i...