XXVIII Nišville Jazz Festival 2011

River i „Kristina“ stage na Nišvillu

spomenik-sabanu

Objavljen booking za dva nova stejdža

Ukoliko budu obezbeđena dodatna finansijska sredstva, od 10. do 13. avgusta u amfiteatru na keju, kod spomenika Šabanu Bajramoviću nastupiće 16 jazz i world music sastava iz Srbije ali i iz cele Evrope.

U programu koji će biti hommage Šabanu Bajramoviću, jer će svaka grupa izvesti obradu bar jedne kompoziciju kralja romske muzike. Ta bina čiji je radni naziv, shodno tradicionalnim romskim ritualima – „River stage“, po ideji organizatora trebalo bi da bude postavljena na samoj reci Nišavi, a publika bi program pratila kako sa stepeništa na keju uz samu reku tako i sa tribina amfiteatra ispod spomenika kralju romske muzike.
Druga bina je Piano stage koji za sada ima radni naziv „Kristina stage“ (asocijacija na antologisjku sekvencu pijanističkog nastupa Seke Sabljić u filmu „Maratonci trče počasni krug“) – performans projekcijeostvarenja iz doba nemog filma koji će biti praćeni nastupima mladih pijanista koji će na licu mesta improvizovati muziku na zadati film. Platno, projektori i pijanistički podijum biće locirani u neposrednoj blizini Planinarskog doma u Tvrđavi.

Ovi programi će biti besplatni za publiku, a spisak učesnika biće objavljen nakon preslušavanja pristiglih materijala. Zainteresovani učesnici treba da posalju svoje podatke i linkove sa audio i/ili video snimcima – na mail booking@nisville.com .

Inače, glavni program Nišvilla 2011 održaće se od 11. do 14 avgusta.

Pročitajte i...