Koncerti, Niške vesti

Regionalna rep zvezda Vojko V u Nišu

Regionalno popularni hrvatski reper Vojko V održaće uskoro 3 koncerta u Srbiji, u okviru mini turneje i to 23. juna u beogradskoj Barutani, 24. juna u Nišu, u Dvorištu Univerziteta – Banovina i 30. juna u Novom Sadu na Sajmu, u organizaciji promoterske kuće Long Play.

Splitski muzičar i producent koji se, prvo kao Vojko Vrućina, afirmisao kroz delovanje u grupama „Dječaci“ i „Kiša metaka“, od 2018. neguje izuzetno uspešnu solo karijeru, što je potvrđeno i na nekoliko nastupa u Srbiji, počev od koncerta u beogradskom „Subbeernom centru“ krajem te godine.

Tom prilikom, Vojko V je promovisao je debitantski solo album „Vojko“ sa singlovima „Ne može“, „Zovi čovika“, „Pasta Italiana“ i „Kako to“, koji su dostigli višemilionske preglede na „Jutjubu“. Posebnu pažnju privukla je „Pasta Italiana“, snimljena zajedno sa Krešom Bengalkom i priznatim pop autorom Tončijem Huljićem. Prvo samostalno izdanje je 2019. Vojku V donelo čak tri prtestižne nagrade „Porin“ u Hrvatskoj – za album godine, najbolji album klupske muzike, i najbolje muško vokalno izvođenje.

Kako sam Vojko V ističe, humor mu je glavni adut. Delovi njegovih pesama postali su u pslednje vreme urbane fraze u govoru mladih u čitavom ex YU prostoru. Ogroman uspeh prvog albuma doneo mu je sijaset koncerata i festivalskih nastupa po Hrvatskoj i u regionu, a kulminaciju je predstavljao pun zagrebački Dom sportova u oktobru 2018.

Nova pesma „TT33“, za koju je nedavno objavljen i spot, predstavlja treći najavni singl pred objavljivanje drugog albuma „Dvojko“, sa kog su već predstavljene numere „Moja lipa“ i „Umoran“.

„Na muziku koju stvaram najviše utiče sam moj život“, ističe Vojko V. „Prvenstveno mislim na bliže i dalje odnose koje imam sa ljudima. Inspiraciju za tekstove crpim, najčešće, iz tuđih i svojih sitnih mana i pakosti“.

Za zagrevanje publike na koncertu Vojka V u Nišu, u petak, 24.juna biće zadužen niški Hip Hop producent DJ Sunrise, koji već ima dugogodišnju zapaženu karijeru ne samo kroz klupske nastupe, već i kao redovan učesnik značajnijih urbanih festivala, kao što su PozitivNI, Nišville, BazArt, San Derven, itd.

Za koncert Vojka V u Nišu prvih 200 ulaznica su u pretprodaji po promo ceni od 1.000 dinara, nakon toga, regularna cena je 1.200 rsd, a na dan koncerta ulaznica će koštati 1.500 dinara.

Ulaznice se mogu kupiti u prodajnoj mreži Tickets .
Prodajna mesta Tickets u Nišu: Knjižara Indigo (Obrenovićeva 39), Knjižare Delfi (TC Stop Shop – Bul. Medijana 21g i Obrenovićeva 3), Big Star Travel (Cara Dušana 84 a) i OMV pumpe (Dimitrija Tucovića bb, Bulevar 12. februara bb, Bulevar Vizantije bb).

Foto: Vojko V Facebook

Pročitajte i...