Niške vesti

Razvoj sporta u Pasi Poljani

pasi-poljanaProjekat „Modernsport“ koja će biti ostvaren izgradnjom sportskih terena u paliluskom naselju „Pasi Poljana“ do kraja ove godine, podržaće EU sa 218 480.74 Eura. Novi spotski tereni obogatiće sadržaje stanovnika, posebno omladine ovog naselja.

Projekat Gradska opština Palilula „MODERNSPORT“, koji će se realizovati u partnerstvu sa sa oštinom Botevgrad (Bugarska) u okviru Programa prekogranične saradnje Bugarska-Srbija, u sklopu IPP-a fonda, nakon usvojenih promena u projektnim aktivnostima, krenuće sa realizacijom. Urađen je glavni projekat, ističe prof.dr Igora Novakovića, predsednik opštine Palilula, i sada može da počne izgradnja projektovanih sportskih terena, na površini od 4.400m2 u izdvojenom odelenju Osnovne škole „Kralj Petar Prvi“ u Pasi Poljani.

U cilju razvoja i promocije sporta, po rečima Novakovića gradiće se nekoliko sportskih terena: igrališta za odbojku, košarku i rukomet, teniski teren, trim staza, staza za skok u dalj, atletska staza. Vrednost ove investicije, koja će biti ostvarena uz podršku EU do kraja ove godine je oko 218 480.74 Eura.

Ovim povodom tim programa Prekogranične saradnje i član opštinskog Veća Boban Mikić obišli su lokaciju isturenog odelenja škole „Kralj Petar Prvi“ u Pasi Poljani. Stanovnici, posebno omladina ovog naselja opštine Palilula dobiće idealne uslove za razvoj sportsko-rekreativnih aktivnosti.

Ova investicija po rečima Bobana Mikića, koja je po projektu opštine Palilula podržala EU IPA FOND u okviru programa Prekogranične saradnje Bugarska-Srbija, primer je kako se u opštini dosledno ostvaruje ravnomerni teritorijalni razvoj i da značajne investicije ne odlaze samo u uže gradsko jezgro već se ostvaruju i u seoskim naseljima i naseljima u razvoju.

Pročitajte i...